„Camelia“ vaistinėje staiga mirė moteris: aiškėja daugiau aplinkybių | Diena.lt

„CAMELIA“ VAISTINĖJE STAIGA MIRĖ MOTERIS: AIŠKĖJA DAUGIAU APLINKYBIŲ

Praėjusį penktadienį „Camelia“ vaistinėje Vilniuje netikėtai mirė nusipirkti vaistų užsukusi moteris.

Nelaimė įvyko rugpjūčio 16 d. Gedvydžių g. 17 pastate esančioje vaistinėje. Čia apie 14 val. buvo iškviesta greitoji medicinos pagalba, apie nelaimingą įvykį buvo informuota ir Vilniaus policija. Sostinės policijos atstovas portalui patvirtino, kad policijos pareigūnas į įvykio vietą atskubėjo po dvidešimt minučių nuo gauto pranešimo. 

Deja, atskubėję medikai 1940 metais gimusios moteris gyvybės jau neišgelbėjo.

Policija patvirtino, kad pradėtas ikiteisminis tyrimas mirties priežasčiai nustatyti.

Dėl netikėtai vaistinėje užgesusios moters gyvybės vidinį tyrimą pradėjo ir „Camelia“ vaistinė. Bandoma išsiaiškinti visas aplinkybes, ar vaistinės darbuotojai sukniubusiai moteriai suteikė skubią pirmąją pagalbą.

Vaistinių tinklo marketingo projektų vadovas Nerijus Višinskas portalui pasakojo, kad vaistinėje mirusi moteris buvo nuolatinė klientė.

Tą penktadienį senyva moteris, užėjusi į vaistinę, susmuko. Tuo metu dirbusi vaistininkė iškvietė greitąją pagalbą. Medikai davė nurodymus moterį paguldyti ant šono ir laukti atvažiuojančios medikų brigados. Pasak vaistinių tinklų atstovo, taip vaistininkės ir pasielgė.

Atskubėję medikai bandė gaivinti moterį, anot vaistinių tinklo atstovo, buvo atvykusios net kelios medikų brigados, deja, ir greitosios pagalbos gydytojai senyvai moteriai jau niekuo padėti negalėjo.

N. Višinskas informavo, kad vaistininkai gali ir moka suteikti pirmąją pagalbą. Jie, kaip ir gydytojai, yra davę Hipokrato priesaiką. Tiesiog vaistininkai – ne medikai, ir ne kiekvienu atveju lengva nustatyti diagnozę blogai pasijutusiam žmogui.

Po nelaimės buvo peržiūrėti vaizdo įrašai. Vaistinių atstovas informavo, kad vaistininkai yra apmokyti, kaip turi elgtis ir ekstremaliomis situacijomis, ir kad šiuo atveju darbuotojai elgėsi, kaip ir privalo elgtis pagal instrukcijas.

„Tikrai pagal instrukcijas vaistininkės padarė viską, ką turėjo padaryti nepakenkiant žmogui, jos iškvietė greitąją pagalbą, klausė medikų nurodymų, stebėjo, ar moteris kvėpuoja, šioje situacijoje buvo galima neatsakingais veiksmais ir pakenkti žmogui, tiesiog realiai 79 metų moteriai jau niekuo nebuvo galima padėti, nes moteris jau vos laikėsi ant kojų tik užėjusi į vaistinę“, – skaudų atvejį komentavo N. Višinskas.

„Camelia“ vaistinių tinklas pareiškė nuoširdžią užuojautą mirusios moters artimiesiems. Pasak vaistinės atstovo, moters artimieji buvo atvykę į įmonę pasikalbėti, ir jie vaistinės darbuotojams neturi jokių priekaištų.

GALERIJA

  • „Camelia“ vaistinėje staiga mirė moteris: aiškėja daugiau aplinkybių
  • „Camelia“ vaistinėje staiga mirė moteris: aiškėja daugiau aplinkybių
  • „Camelia“ vaistinėje staiga mirė moteris: aiškėja daugiau aplinkybių
V. Oskominienės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (19)

Pranas

O tai kas ten dirbo-valytojos? Kaip paprasta kaltinti kitus.prisigalvoja nesąmonių ir rašinėja

Sveiki

Ar tikrai ten dirbo vaistininkes? Gali buti, kad tuo metu net nebuvo vaistininko issilavinimo specialisto vaistineje, kiek uzsuku, ant korteliu sviecia farmakotechnikai, kurie net receptiniu vaistu negali isduoti, bet kazkaip isduoda... po kazkieno atsakomybe

Jurgita

Infarktas ištuko.Fragmino niekas nesuleido.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS