COVID-19 užsikrėtusiam ir saviizoliacijos nesilaikusiam vilniečiui gresia ir laisvės atėmimas | Diena.lt

COVID-19 UŽSIKRĖTUSIAM IR SAVIIZOLIACIJOS NESILAIKUSIAM VILNIEČIUI GRESIA IR LAISVĖS ATĖMIMAS

  • 2

Vilniaus apylinkės prokuratūros prokuroras kreipėsi į teismą su pareiškimu dėl proceso užbaigimo teismo baudžiamuoju įsakymu, prašydamas koronavirusu sergantį ir saviizoliacijos nesilaikiusį vilnietį pripažinti kaltu dėl kovos su epidemijomis ar užkrečiamosiomis ligomis taisyklių pažeidimo.

Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas sausio 14 d. gavus informacijos, kad vyras, manoma, žinodamas, jog serga COVID-19 virusu ir Nacionalinio visuomenės sveikatos centro specialistų įspėtas apie privalomąją saviizoliaciją, lankėsi viename prekybos centre Vilniuje.  41-erių metų sostinės gyventojas taip pat, įtariama, nesilaikė įpareigojimo karantino metu viešose vietose dėvėti nosį ir burną dengiančias apsaugos priemones, taip sukeldamas pavojų kitiems asmenims užsikrėsti pavojinga užkrečiamąja liga.

Ikiteisminį tyrimą atliko Vilniaus vyriausiojo policijos komisariato Trečiojo policijos komisariato pareigūnai, tyrimui vadovavo Vilniaus apylinkės prokuratūros prokuroras. Prokuroro pareiškimas dėl proceso užbaigimo teismo baudžiamuoju įsakymu perduotas Vilniaus miesto apylinkės teismui.

Baudžiamasis kodeksas numato, kad tas, kas būdamas medicinos įstaigos informuotas apie savo ligą ir įspėtas dėl apsaugos priemonių, kurių jis privalo laikytis bendraudamas su žmonėmis, sukėlė pavojų kitam asmeniui užsikrėsti pavojinga ar ypač pavojinga užkrečiamąja liga, baudžiamas bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki vienerių metų. Tas, kas pažeidė teisės aktų dėl sveikatos apsaugos reikalavimus ar užkrečiamųjų ligų profilaktikos kontrolės taisykles, jeigu dėl to išplito susirgimas ar kilo epidemija, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki penkerių metų.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

to ona

o ka si valdzia gali daugiau tik bausti bausti bausti nu ir iki ko prisiridensim id.......

Ona

Duoti gera bauda kad atsimintu visa gyvenima

SUSIJUSIOS NAUJIENOS