Dėl prekybos poveikiu nuteistas vienas iš teisėjų korupcijos bylos dalyvių | Diena.lt

DĖL PREKYBOS POVEIKIU NUTEISTAS VIENAS IŠ TEISĖJŲ KORUPCIJOS BYLOS DALYVIŲ

Dėl prekybos poveikiu nuteistas vienas iš teisėjų korupcijos bylos dalyvių, penktadienį pranešė Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT).

Generalinė prokuratūra kreipėsi į Vilniaus apygardos teismą su pareiškimu užbaigti teismo procesą baudžiamuoju įsakymu ir pripažįstant kaltinamąjį Laimį Paškevičių kaltu dėl prekybos poveikiu.

Teismas, taikydamas supaprastintą teismo procesą, skyrė nuteistajam didesnę nei 10 tūkst. eurų baudą.

Ši baudžiamoji byla yra atskirta iš didelės apimties rezonansinio tyrimo, susijusio su aukšto rango teisėjų, advokatų ir kitų asmenų galimai padarytomis korupcinio pobūdžio nusikalstamomis veikomis.

Bylos duomenimis, narkotikų byloje teistas L. Paškevičius per pažįstamą advokatą Drąsutį Zagrecką paveikė Lietuvos apeliacinio teismo teisėją, kuris vėliau už kyšį priėmė norimą nuosprendį L. Paškevičiaus byloje – skyrė švelnesnę nei laisvės atėmimas bausmę.

Tyrimo metu nustatyta, kad nuteistasis Vilniuje per advokatą perdavė teisėjui 15 tūkst. eurų kyšį, o advokatui už tarpininkavimą – 5 tūkst. eurų kyšį.

Buvusiam Apeliacinio teismo teisėjui byla nutraukta jam mirus.

Buvęs advokatas D. Zagreckas bendradarbiauja su teisėsauga, padėjo atskleisti nusikaltimus, jis atleistas nuo atsakomybės, yra saugomas valstybės.

Teisėjų korupcijos tyrimas buvo pradėtas 2019 metais.

Iš viso teisminiam nagrinėjimui jau yra perduota daugiau nei 14 nuo šio ikiteisminio tyrimo atskirtų baudžiamųjų bylų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS