Dėl sukčiavimo krovinių pervežimo srityje nuteisti devyni asmenys | Diena.lt

DĖL SUKČIAVIMO KROVINIŲ PERVEŽIMO SRITYJE NUTEISTI DEVYNI ASMENYS

  • 2

Vilniaus apylinkės teismas nuteisė sukčiavimu krovinių pervežimo srityje kaltintus devynis asmenis, ketvirtadienį pranešė Generalinė prokuratūra.

Organizuotos grupės nariai nuteisti dėl sukčiavimo, apgaulingo apskaitos tvarkymo, vadovavimo įmonėms, kurios naudotos neteisėtai veiklai nuslėpti.

Teismas trims nusikalstamos grupuotės iniciatoriams skyrė realias laisvės atėmimo bausmes nuo trejų metų šešių mėnesių iki penkerių metų. Kitiems šešiems kaltinamiesiems teismas skyrė lygtines laisvės atėmimo bausmes.

Taip pat nuteistieji įpareigoti atlyginti padarytą turtinę žalą.

Iškeltiems civiliniams ieškiniams teismas iš kaltinamųjų priteisė beveik 85 tūkst. eurų, laikinai apribojo jų nuosavybės teisės į nekilnojamąjį turtą.

Vilniaus kriminalinės policijos atlikto ikiteisminio tyrimo duomenimis, organizuota grupuotė sukčiavimui ruošėsi daugiau kaip du mėnesius, tačiau veikė vos tris – nuo 2010 metų gegužės iki liepos. Per šį laikotarpį sukčiai apgaule išvengė atsiskaitymo su šešiolika Lietuvos ir kitų šalių įmonių už suteiktas krovinių pervežimo paslaugas, kurių vertė siekia beveik 145 tūkst. eurų.

„Organizuotos grupės nariai per dvi kontroliuojamas ir realios ūkinės veiklos nevykdančias įmones gavo užsakymus pervežti krovinius, tačiau pasinaudodami trečios – taip pat fiktyvios įmonės vardu, krovinius užsakė pervežti kitoms Lietuvos, Rusijos, Baltarusijos įmonėms“, – rašoma prokuratūros išplatintame pranešime.

Pastarosios įmonės direktore buvo įregistruota tuo metu nakvynės namuose gyvenusi asociali moteris. Įmonėms atlikus užsakytus krovinių pervežimus, o pervežimo užsakovams už tai atsiskaičius su minėtomis dvejomis nusikalstamos grupuotės narių valdomomis įmonėmis, pastarųjų sąskaitose gauti pinigai nedelsiant būdavo išgryninami ir padalinami tarp organizuotos grupės narių.

Pareigūnai nustatė, kad organizuotos grupuotės nariai, siekdami būti neatpažinti minėtos trečiosios fiktyvios įmonės vardu su nukentėjusių įmonių atstovais beveik visada bendravo tik telefonu, elektroniniu paštu, faksu ar „Skype“ programa, prisistatydami svetimais vardais.

Nuosprendis gali būti skundžiamas apeliacine tvarka Vilniaus apygardos teismui.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Andrea Martin

„Google“ už kiekviena savaite sumokejo internetini darba iš namu nuo 4000 iki 9000 euru. Gavau pirmaji menesi € 20974 ir 29485 eurus mano paskutinio menesio „Google“ mokejime ir dirbau 2–4 valandas per diena laisvalaikiu lengvai iš namu. Tai tikrai patogi vartotojui,, ir aš tiesiog taip džiaugiuosi,, kad sužinojau apie tai... Skaityti daugiau šioje svetaineje. >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> w­­w­­w.W­­o­­r­­kLinks3.C­om

Anonimas

Susodyt buhalterės ...i baigsys...afioros

SUSIJUSIOS NAUJIENOS