E. Dragūno pasipriešinimas policijai: atlikėjas apskundė teismų sprendimus | Diena.lt

E. DRAGŪNO PASIPRIEŠINIMAS POLICIJAI: ATLIKĖJAS APSKUNDĖ TEISMŲ SPRENDIMUS

Už pasipriešinimą policijai nuteisto atlikėjo Egidijaus Dragūno advokatas Lietuvos Aukščiausiajam Teismui (LAT) apskundė jo klientui nepalankius teismų sprendimus.

Penktadienį teismas registruotu paštu gavo advokato Aido Mažeikos kasacinį skundą, juo prašoma panaikinti Vilniaus miesto apylinkės teismo nuosprendį bei Vilniaus apygardos teismo nutartį ir bylą nutraukti, BNS pranešė teismo atstovė Rimantė Kraulišė.

Jeigu LAT netenkintų šio prašymo, advokatas prašo Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato civilinį ieškinį dalyje dėl policininkui Vitalijui Vaitkevičiui išmokėtos 1 tūkst. 119 eurų kompensacijos tenkinti iš dalies, sumažinti priteistą sumą iki  500 eurų.

„Policijai yra priteista virš tūkstančio eurų, bet pirmos instancijos teismas konstatavo, kad žala padaryta – 500 eurų. Tai mes manome, kad tiek ir turi būti priteista, kad ne virš tūkstančio. Jeigu policija jam išmokėjo daugiau, tai čia jos problema. Norime nutraukti V. Vaitkevičiaus pasipinigavimo schemą“, – BNS sakė advokatas A. Mažeika.

Policijai yra priteista virš tūkstančio eurų, bet pirmos instancijos teismas konstatavo, kad žala padaryta – 500 eurų. Tai mes manome, kad tiek ir turi būti priteista, kad ne virš tūkstančio. Jeigu policija jam išmokėjo daugiau, tai čia jos problema. Norime nutraukti V. Vaitkevičiaus pasipinigavimo schemą.

Prokuratūra kasacinio skundo E. Dragūno byloje nepateikė.

LAT dar spręs, ar šiame teisme bus nagrinėjama E. Dragūno byla, dėl to pasisakys Atrankos kolegija. LAT bylas peržiūri teisės taikymo aspektu, įrodymų šis teismas netiria.

Balandį Vilniaus apygardos teismas paliko galioti 5 tūkst. eurų baudą už pasipriešinimą policijai nuteistam atlikėjui. Po apygardos teismo verdikto nuosprendis 46 metų nuteistajam įsiteisėjo, teismas nustatė, kad pareigūnai veikė teisėtai, o E. Dragūnas veikė agresyviai, pavojingai ir jo veiksmai atitiko to Baudžiamojo kodekso straipsnio numatytus požymius.

Vilniaus miesto apylinkės teismo pernai spalį paskelbtu nuosprendžiu E. Dragūnui iš viso reikėję būtų mokėti 12 tūkst. 483 eurus  – tai bauda valstybės naudai, neturtinės žalos atlyginimą policininkams, jų darbovietei Vilniaus apskrities vyriausiajam policijos komisariatui, ligos išmokas mokėjusiai „Sodrai“ ir Vilniaus teritorinei ligonių kasai. Po apygardos teismo verdikto ši suma sumažėjo 1 tūkst. eurų.

E. Dragūnas baudžiamojoje byloje nuteistas už konfliktą  su policija 2020 metų rugpjūtį per sulaikymą Vilniaus centre, Upės gatvėje. Jis buvo sustabdytas už automobilio „Bentley“ vairavimą naudojantis telefonu ir sužalojo du Vilniaus policininkus.

Bylos duomenimis, pareigūnas Livijus Saukevičius po E. Dragūno spyrio patyrė rankos traumą, ilgai negalėjo dirbti, kitas patrulis V. Vaitkevičius po spyrio kurį laiką negalėjo sportuoti.

L. Saukevičiui per įvykį plyšo raumuo. Pasak teisėjo, policininkui reikėjo jėgos išlaikyti vairuotoją, tačiau, ekspertų teigimu, laikytina, jog pareigūnas susižalojo pats.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Darius German

pagal video aiskiai aisku kad mentai patys naudojo jega pries Egi , kokia lietuvoje teisetvarka kad mentais tiki , mentas yra mentas ir gali sakyti ir daryti ka nori , netiesa Lietuvoje buvo yra ir bus

tai

arogantiskas gabus durnius isivaizduojas visatos centru kur istatymai negalioja nes matomai nedaugai iki jurbarko bandito nes ji saugo /itakingi/ kgb sulai z=0

Zoska z Wilna

Įdomu,o kiek Selui įkrėstų USA už tokius veiksmus?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS