E. Dragūnui – prastos žinios: atnaujintas tyrimas dėl galimo pasipriešinimo pareigūnams | Diena.lt

E. DRAGŪNUI – PRASTOS ŽINIOS: ATNAUJINTAS TYRIMAS DĖL GALIMO PASIPRIEŠINIMO PAREIGŪNAMS

  • 15

Vilniaus apygardos prokuratūra šią savaitę nusprendė atnaujinti ikiteisminį tyrimą dėl galimo atlikėjo Egidijaus Dragūno pasipriešinimo policijos pareigūnams, kurie jį, vairuojantį automobilį, buvo sustabdę pernai rugpjūtį.

Kaip BNS informavo prokuratūros atstovė Gintarė Vitkauskaitė-Šatkauskienė, sprendimą trečiadienį priėmė vyriausiasis Vilniaus apygardos prokuroras Justas Laucius.

„Toks sprendimas priimtas patenkinus nukentėjusiųjų atstovės skundą ir nustačius, kad apylinkės prokurorės nutarimas nutraukti šį ikiteisminį tyrimą buvo priimtas skubotai, prokurorei neįvertinus visų svarbių bylos aplinkybių, kurių pagrindu galima aiškiai nuspręsti, kad nagrinėjamu atveju nebuvo padaryta nusikalstama veika“, – BNS sakė prokuratūros atstovė.

Ikiteisminis tyrimas dėl pasipriešinimo valstybės tarnautojui buvo pradėtas rugpjūčio 31 dieną, kai policijos pareigūnai Vilniuje sustabdė automobilį „Bentley“ vairavusį E. Dragūną.

 

 

Policininkai teigė, kad atlikėjas vairuodamas naudojosi mobiliuoju telefonu, E. Dragūnas su tokiu pažeidimu nesutiko ir teigė reikalavęs, kad su juo bendraujantis pareigūnas užsidėtų apsauginę veido kaukę.

Tarp atlikėjo ir pareigūnų kilus konfliktui, pastarieji panaudojo ašarines dujas bei antrankius ir sulaikė E. Dragūną. Po sulaikymo buvo nustatyta, kad atlikėjas buvo blaivus, iš areštinės jis buvo paleistas praėjus maždaug parai po sulaikymo.

E. Dragūnas tuomet tvirtino, kad pareigūnai elgėsi netinkamai ir jį sustabdė tik todėl, jog jis yra gerai žinomas.

Policijos departamentas teigė, kad E. Dragūnas nevykdė teisėtų pareigūnų reikalavimų bei priešindamasis rankomis ir kojomis sudavė keletą smūgių policijos pareigūnams.

Sostinės policijos atstovė Julija Samorokovskaja portalui delfi.lt anksčiau sakė, kad tarnybinio patikrinimo metu pareigūnų įgaliojimų viršijimo nebuvo nustatyta. 

Rašyti komentarą
Komentarai (15)

QWERTY

Manau, kad kiekvienas save gerbiantis pilietis turi priešintis prieš įgaliojimus viršijančius šiukšles ir ... jokių kyšių. Tik viešindami mentų savivalę laimėsime visi ir Selas tam pavyzdys.

Policajaus žmona

Net lovoj negalėdavau pasipriešinti policininkui:)

Ne kartą nukentėjusi nuo mentų

Stabdė be pagrindo, kabinėjosi prie smulkmenų, neprisistatė, rodė savo viršenybę, o po to draugiškai dalinosi pinigus...Šunys...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS