Kodėl mergaitės pagrobimo istorijoje prokuratūra taško kol kas nededa? | Diena.lt

KODĖL MERGAITĖS PAGROBIMO ISTORIJOJE PROKURATŪRA TAŠKO KOL KAS NEDEDA?

  • 10

Beveik dvi paras aiškinęsi galimo mergaitės pagrobimo sostinėje detales, praėjusį penktadienį Vilniaus apskrities pareigūnai reziumavo nenustatę, kad toks nusikaltimas būtų įvykdytas. Jie užsiminė siūlysiantys prokurorams nutraukti ikiteisminį tyrimą dėl šio specialiąsias tarnybas ir visuomenę ant kojų sukėlusio atvejo. Tačiau prokurorai kol kas istorijoje dėti taško neketina.

Antradienio popietę portalo žurnalistų kalbinta Vilniaus apygardos prokuratūros atstovė Gintarė Vitkauskaitė-Šatkauskienė teigė, jog procesinis sprendimas – nutraukti ikiteisminį tyrimą ar perduoti bylą teismui bus priimtas tik išanalizavus visus turimus duomenis.

„Kol yra vertinami duomenys, tol atliekamas ikiteisminis tyrimas. Kadangi duomenų yra be galo daug – tai užtruks“, – sakė G. Vitkauskaitė-Šitkauskienė.

Paklausta, ar šioje istorijoje gali nutikti taip, kad byla pasieks teismą, pašnekovė nedaugžodžiavo: „Šitame (atvejyje, – aut. past.) turbūt tokios galimybės gal ir nėra, bet tol, kol yra surinkta didžiulė gausybė duomenų, juos reikia visus įvertinti ir tik tada, kai jie bus išanalizuoti, įvertinti, bus priimamas procesinis sprendimas ir apie jį mes tikrai informuosime, nes nebegalime tyliai jo priimti“, – komentavo ji.

Pasiteiravus, ar procesinio sprendimo priėmimo terminas gali užtrukti ir dėl to, kad pareigūnams kilo naujų įtarimų dėl šio didžiulį atgarsį Vilniuje sukėlusio atvejo, G. Vitkauskaitė-Šitkauskienė mįslingai tarstelėjo: „Galbūt yra. Kai tik turėsime naujienų jas būtinai pranešime“.

Primename, kad sausio 15 d. apie 19.14 val. buvo pranešta, kad Vilniuje, Sausio 13-osios gatvėje, į nenustatytos markės sidabrinės ar geltonos spalvos automobilį užsienietiškais numeriais galėjo būti įsodinta apie 11–12 metų mergaitė.

Gavę minėtą pranešimą apie galimai pagrobtą mergaitę, pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą, ir leidosi į intensyvias paieškas visą praėjusio ketvirtadienio naktį.

Galimai pagrobtos mergaitės paieška Vilniuje

Butauto Barausko, I. Gelūno / Fotobanko nuotr.

Policija teigė sulaukusi šimtų piliečių pranešimų, informacijos, ji buvo tikrinama. Tačiau praėjusį penktadienį surengtos spaudos konferencijos metu Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Saulius Gagas reziumavo sakydamas:

Spaudos konferencija dėl galimai pagrobtos mažametės Vilniuje

P. Peleckio / Fotobanko nuotr.

„Galiu nuraminti Vilniaus gyventojus, kad tokio įvykio, kaip vaiko pagrobimas, nebuvo. Asmenys, matę įvykį, galėjo interpretuoti jį savaip“, – teigė jis.

Pasak S. Gago, į policiją dėl vaiko pagrobimo niekas nesikreipė. „Per dvi paras policija, atlikusi daugybę veiksmų ir išanalizavusi gautą informaciją, nenustatė, kad tuo metu, toje vietoje būtų įvykdytas toks nusikaltimas. Vertinome įrodymų liudijimų visumą ir priėmėme tokį sprendimą. Tai yra ne tik asmenų parodymai, tai yra kiti duomenys apie tą įvykį. Ir jų visuma leido priimti tokį sprendimą“, – penktadienį tvirtino sostinės policijos vadas.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

X

Visu pirma kada policijos pareigunes matisim gatvei pilna uniforma demonsrojas savo plaukus jai nepatika kepures yra ir mezeju skareliu joms tiks

Babunė

Girdėjau šnekant, kad tol ieškos, kol ras Vilniuje dabar pagrobtą ir Garliavoje prieš keletą metų pagrobtą mergaitę. . Abiejų labai ieško.

Anonimas

Apsijuoke pries visa sali.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS