Gatvė prie kapinių – tarsi užkeikta: per avariją vėl virto tvora ir antkapiai | Diena.lt

GATVĖ PRIE KAPINIŲ – TARSI UŽKEIKTA: PER AVARIJĄ VĖL VIRTO TVORA IR ANTKAPIAI

  • 0

Pastarąjį kartą avarija Vilniuje, prie Rasų kapinių, siauroje gatvėje, įvyko vietoje, kur amžinojo poilsio atgulę lenkų kariai. Tąkart buvo išversta metalinė tvora, taip pat – nuversti ir keli antkapiai, praneša LNK.

Šįkart avarija įvyko truputėlį toliau – maždaug per šios gatvės vidurį. Padariniai galėjo būti labai skaudūs, jei tuo metu šaligatviu būtų keliavę žmonės.

„Tvora prie kapinių buvo jau dukart išversta, paminklai – sudaužyti. Juos reikėjo restauruoti. O dabar, žiūriu, vėl išversti penki tvoros segmentai“, – pasakojo LNK žurnalistų kalbintas vyras.

Vieta, kuria palei tvorą keliauja žmonės, yra itin siaura – vos dvi plytelės, ir iš karto žengus į šalį patenkama į gatvę, kur vyksta labai intensyvus automobilių eismas. Per piką čia dažnai susiformuoja ir spūstys.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Avarijos vietoje matyti išversta tvoros dalis, atskiros automobilio dalys. Pagal ženklą galima matyti, koks automobilis patyrė avariją. Taip pat mėtosi važiuoklės dalys. Aplink matyti antkapiai. Sunku pasakyti, vienas ar du buvo kliudyti. Laimė, tuo metu greta tvoros nėjo žmonės.

Žurnalistų kalbintas vyras, paklaustas, kokia yra tokio avaringumo priežastis, sakė, kad tai, matyt, priklauso nuo vairuotojų. „Reikėtų pagalvoti, gal tą gatvę naikinti arba daryti požeminę, nes čia – kapinės, siaura ir labai nepatogu. Kai eini į kapines ar kažkur, pastoviai reikia saugotis“, – pastebėjo pašnekovas.

„Ten, kur yra vartai, yra takelis. Taip kaip čia – vos viena pėda. Norėčiau, kad takelį sutvarkytų“, – svarstė sutikta gyventoja.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS