Girtas šviesoforą nuskynęs prokuroras nušalintas nuo pareigų | Diena.lt

GIRTAS ŠVIESOFORĄ NUSKYNĘS PROKURORAS NUŠALINTAS NUO PAREIGŲ

Neblaivus vairavęs ir avariją Vilniuje sukėlęs Generalinės prokuratūros prokuroras Dainius Baraniūnas nušalintas nuo pareigų.

„Nušalintas iškart pradėjus ikiteisminį tyrimą. Įtarimai dar nėra pareikšti“, – BNS ketvirtadienį sakė Generalinės prokuratūros atstovė Elena Martinonienė.

Pasak jos, ikiteisminį tyrimą dėl vairavimo išgėrus organizuos Generalinės prokuratūros Vidaus tyrimų skyrius.

„Dabar renkami tyrimui reikšmingi duomenys“, – BNS sakė E. Martinonienė.

Be to, dėl įvykio yra atliekamas tarnybinis patikrinimas, nustačius, kad prokuroras padarė šiurkštų pažeidimą, jis gali būti atleistas iš pareigų.

Kaip skelbta, trečiadienio rytą prokuroras D. Baraniūnas vairavo automobilį neblaivus ir atsitrenkė į šviesoforą.

Prokuratūros duomenimis, avarija 7 val. įvyko Rinktinės ir Žvejų gatvių sankryžoje. D. Baraniūno vairuojamas automobilis „Mitsubishi Outlander“ atsitrenkė į pakelės šviesoforą. Eismo įvykio metu žmonės nenukentėjo.

Patikrinus vairuotojo blaivumą alkoholio kiekio matuokliu nustatyta, kad jis yra neblaivus, jam nustatytas sunkus 2,79 promilės girtumas.

TV3 vaizdo medžiagoje matyti, kaip į policiją atvežtas prokuroras ketina atsukti alkoholio butelį, tačiau pastebėjęs, kad jį filmuojama, butelį deda į šalį.

„Prokurorui keliami aukščiausi elgesio bei etikos standartai, todėl tokie atvejai buvo ir bus tiriami bei vertinami principingai ir griežtai“, – prokuratūros pranešime cituojamas E. Pašilis.

Prokuratūros duomenimis, per pastaruosius keletą metų dėl aplinkybių, susijusių su alkoholio vartojimu, darbo prokuratūroje neteko penki asmenys.​

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

...

Keista - pro'kur-oras turėjo girtą šviesoforą apkaltinti - laksto per kelius, aplinkiniams grėsmę kelia...

taspats

o kur bauda ? kur teisiu atemimas ? kaip visiem mirtingiem ...

VYTAUTAS

LIETUVOS VEIDAS,masiulis,girta teisėja,dabar prokuroras.BAISIAI VISI SKAIDRŪS,NEIMA KYŠIŲ IR GALVOJA,KAD ESTI LIETUVOS BAMBA.MANAU,KAD VISI SKAIDRIAI IŠSISUKS,NES KYŠIŲ NEIMA,O PINIGUS MANAU ŠIUPELIU ŠIUPELIUOK.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS