Iš Graikijos atskridę irakiečiai naudojosi lenkiškomis klastotėmis | Diena.lt

IŠ GRAIKIJOS ATSKRIDĘ IRAKIEČIAI NAUDOJOSI LENKIŠKOMIS KLASTOTĖMIS

  • 2

Vilniaus oro uoste pasieniečiai sulaikė reisu iš Atėnų atskridusius, įtariama, tėvą ir sūnų Irako piliečius. Jie kontrolės metu pateikė, įtariama, suklastotas lenkiškas asmens tapatybės korteles.

Sekmadienį sostinės oro uoste dirbę VSAT pareigūnai patikrino kelių reisu iš Atėnų atskridusių asmenų dokumentus. Tai yra ES vidaus reisas, kuriuo vykstančių keleivių nuolatinė kontrolė neatliekama, tačiau vadovaudamiesi rizikos faktoriais pasieniečiai gali juos tikrinti pasirinktinai.

Vieno vyro ir su juo kartu vykusio nepilnamečio pateiktos Lenkijos asmens tapatybės kortelės VSAT pareigūnams sukėlė įtarimų. Šiuos dokumentus nuspręsta patikrinti specialia įranga. Paaiškėjo, kad tai yra, įtariama, klastotės.

Užsieniečiai, supratę, kad įkliuvo, pasieniečiams prisistatė 32-ejų ir 11-os Irako piliečiais, tėvu ir sūnumi. Jų tapatybės yra tikslinamos.

Pasieniečiai pasirūpino, kad ta pati iš Atėnų skraidinanti aviakompanija trečiadienį sulaikytuosius grąžins atgal į Graikijos sostinę.

Nuo 2018 m. pavasario Lietuvos pasieniečiai fiksavo naują neteisėtos migracijos būdą, kuomet Irano, Turkijos, Sirijos ir kitų šalių piliečiai, naudodamiesi visiškai suklastotais ES piliečių kelionės dokumentais (dažniausiai asmens tapatybės kortelėmis) arba naudodamiesi autentiškais ES piliečių kelionės dokumentais, atvykdavo lėktuvu iš Graikijos į Lietuvą. VSAT duomenimis, šie asmenys daugeliu atvejų ketino maršrutiniais autobusais iš Vilniaus vykti per Lenkiją į Vokietiją ir kitas Vakarų Europos valstybes.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Pasų vIArslui

tokiais atvejais nepaprastai „pamačlyva” „visoje civilizuotoje Europoje” naudojama (nes labai „pažangi”!) komercinė „abėcėlė”. Yra ir mūsų Seime keletas civilizuotų pažangių politikų, siūlo ir Lietuvai tokią įsivesti.

Kaunietis

Kvaili mįslingai nusprendė kad yra panašūs į lenkus,tik lenkiškai nei amm

SUSIJUSIOS NAUJIENOS