Į ligoninę paguldyta sostinės autobuse nukritusi senolė | Diena.lt

Į LIGONINĘ PAGULDYTA SOSTINĖS AUTOBUSE NUKRITUSI SENOLĖ

  • 3

Į ligoninę trečiadienį paguldyta sostinės autobuse nukritusi senolė.

Kelių policijos duomenimis, 85 metų moteris sužalota apie trečią dienos Architektų gatvėje, kai parkrito važiuodama, pirminiais duomenimis, 62 maršruto autobusu, jo vairuotojui stabdant.

Senolė paguldyta į ligoninę.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Ten ne jūsų močiutė?

Ne jūsų šeimą užgriuvo didžiulės išlaidos, rūpestis ją slaugyti, saugoti? Gal būt ne vienerius metus - dieną ir naktį? Sėdynės salone turi būti taip išdėstytos, kad net stabdant ar trūktelint iš vietos, nebūtų jokios galimybės skristi ~buso taku per visą jo ilgį! Tai pagal nesuvokiamą projektą gaminti ~busai! Sėdynės turėtų išdėstomos taip: 1-T-2; 2-T-1; 1-T-2; 2-T-1; 1-T-2; 2-T-1; 1-T-2; 2-T-1; ir taip eilė po eilės (T = tarpas). Tada neliks ištisinio tiesaus tako, kuriuo keleivis skriete skrieja, kol į kažką atsitrenks ir nukris, nes bus zigzagas!

Nežinau, kaip šiandien yra - 2

Kad priekinės durys skirtos jiems Tačiau Zuoko laikais pradėtos perturbacijos ir išardyta daugybę metų galiojusi tvarka, prie kurios pratę, žmonės savaime organizuodavosi - kur kuriam salono gale būti. Silpnieji lieko be apsaugos, be pasirūpinimo jais. Saugiausias vietas užima stiprūs ir įžūlūs. Manyčiau, jog ir LK turėtų tarti savo žodį dėl keleivių pervežimo tvarkos - bent jau rūpindamasi lėšomis, kurias tenka išleisti dėl APLAIDAUS paslaugos teikimo, neužkirtimo kelių štai tokiems precendentams. Be to, mūsų transporte keleivių vietos išdėstytos nesaugiai, nuo durų iki sėdynių dideli, nesaugūs atstumai ir erdvės be ranktūrių.

Nežinau, kaip šiandien yra - 1

tačiau prieš 50 m., kai buvau užsienyje, transp. priemonėje būdavo draudžiama stovėti. Į saloną įleisdavo tiek keleivių, kiek yra sėdimų vietų. Joks -busas nepajudėdavo iš vietos, kol keleivis neatsisėsdavo. Jei reikia kt. stotelėje išlipti, keleivis privalo sėdėti, kol -busas sustos. Tik tada atsikels ir keliaus link durų. T.y., keleiviui nukristi tiesiog užkertamos galimybės. Pirmas dalykas, ką čia matau - SENUTĖ(!!!) STOVI, niekas iš keleivių NEJAUČIA PAREIGOS ją pasodinti. Vairuotojas irgi nejaučia šios pareigos (arba nėra įpareigotas?). O turėtų apžiūrėti saloną ir pamatyti, jog stovi ne kultūristas pačiame jėgų žydėjime, o senutė! Tai matydamas, turėtų priminti keleiviams, jog kas jaunas ir sveikas, prašomas jai užleisti vietą, jog -busas nevažiuos tol, kol senutė stovės! Jau daugybę metų žinoma, jog tie, kuriais PRIVALOMA kelionėje pasirūpinti (besilaukiančios moterys, mažyliai, invalidai ir senukai) turi būti transporto priemonės 1-me trečdalyje (autobuso priekyje).

SUSIJUSIOS NAUJIENOS