Investuoti internete sumanęs vyras pateko į sukčių spąstus ir prarado 20 tūkst. eurų | Diena.lt

INVESTUOTI INTERNETE SUMANĘS VYRAS PATEKO Į SUKČIŲ SPĄSTUS IR PRARADO 20 TŪKST. EURŲ

Įtikinę investuoti per internetinę investavimo platformą, sukčiai iš Vilniaus gyventojo išviliojo apie 20 tūkst. eurų.

Kaip pranešė Policijos departamentas, antradienį, 11.06 val., Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas gavo 28 metų vyro pranešimą.

Jis pranešė, kad nuo kovo 11 iki balandžio 8 dienos Vilniuje, nepažįstama moteris, per internetinę investavimo platformą, iš jo išviliojo apie 20 tūkst. eurų.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl sukčiavimo.

Vilniaus apskrities policija sako, kad investicinių sukčiavimų registruojama mažiau, tačiau jų nuostoliai itin dideli – siekia dešimtis, o kartais net ir šimtus tūkstančių eurų.

Didesnė dalis nukentėjusiųjų nuo investicinių sukčiavimų apie investavimą supranta mažai, tačiau yra girdėję, kad galima pasakiškai praturtėti.

Nusikaltimo schema paprasta: dažniausiai socialiniame tinkle žmogus randa skelbimą apie investavimą į kriptovaliutas, paspaudžia nuorodą ir užsiregistruoja, tuomet tą pačią arba kitą dieną jam paskambina asmuo, paprastai kalbantis rusų kalba, prisistato kompanijos brokeriu ar konsultantu, įtikina, kad jo padedamas žmogus turi investuoti į kriptovaliutą ir taip galės uždirbti daug pinigų.

„Žmogus įtikinamas susikurt paskyrą kriptovaliutų keitykloje, iš savo banko pervest eurus į kriptovaliutų keityklą, pakeist eurus į kriptovaliutą ir pervest į sukčiaus nurodytą kripto sąskaitą – neva tokiu būdu jis papildo savo paskyrą. Iš tiesų tą internetinę svetainę sukuria sukčiai, joje neva atvaizduota, kaip keičiasi uždirbamų pinigų kreivė. Deja, žmogus nežino, kad pinigai jau seniai nukeliavę sukčiams“, – sako policija.

Norintiems investuoti, pareigūnai pataria neprarasti kritinio vertinimo – visą laiką pagalvoti, ar žmogus, su kuriuo kalbama, yra tikrai tas, kuo prisistato. Galima paieškoti informacijos internete, pabandyti susitikti, pasižiūrėti, kur ofisas, pasitikrinti Lietuvos banko svetainėje, ar įmonė turi leidimą verstis tokia veikla.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Jo

vatufkinis komentaras, nepatinka Lietuvoje už čemodanų ir džiaugiesi Rusijos saule ,dar ten vietų atlaisvejo, maškos laukia pobedytelių ,va ir darbas bus pavaduoti juos.

visi daba sakys DURNIUS asylas nevykelis

a is tikro tai lietuvos valdzia situos zmones i nevilti su visais sudais suvare... pardave lietuvos auksa iskeite i skudurine veliava ir vietoj euro isdidziai cirkulioja snarglini eura...daba isvis ima paskolas kelia inflecijas ir ragina zmones investuot i akcijas...akcija - londono arba wallstreet spekulianto r storo riebaus bankininko ismislas kad atsikratant financiniu isipareigojimu zmones privert atsikratyt santaupu - pinigu nusavinimas atemimas...reketas... negana kad valdzia privalomais mokesciais ir abonementais reketuoja tai dar ir bankininkai....kur detis paprastam zmogeliui ? atiduot pijigus sekundei ? snorui ? privaciam pensijiniam fonduj kad jo administratorius ferari nusipirktu ? investuot i nekilnojama turta kad valdzios aferistai nuo tavo triuso darbo vel rautu % ir sau oriai issipute toliau zmones terorizuotu??... pervest pinigus ukrainai kad turetu uz ka savo laukus apset vietiniu zmoniu kaulais ir uranu praturtintu sviediniu skeveldrom ??...visur aferistai ble..

SUSIJUSIOS NAUJIENOS