Jaunas kontrabandininkas pasieniečių nepergudravo – gresia solidi bauda | Diena.lt

JAUNAS KONTRABANDININKAS PASIENIEČIŲ NEPERGUDRAVO – GRESIA SOLIDI BAUDA

  • 0

VSAT pareigūnams įkliuvo vilnietis, automobilio „Audi A6“ slėptuvėse vežę daugiau kaip 2 tūkst. pakelių kontrabandinių rūkalų. Vyrui gresia tūkstantinė bauda ir mašinos konfiskavimas.

Trečiadienį vakare VSAT Specialiosios paskirties skyriaus Vilniaus komandos pareigūnai, turėdami kriminalinės žvalgybos informacijos, ties Vilniaus rajono Kalvelių kaimu patikrino 22-ejų Vilniaus miesto gyventojo ir jo vairuoto automobilio „Audi A6“ dokumentus.

Pasieniečiams kilo įtarimų, kad šia transporto priemone gali būti vežamas nelegalus krovinys, tad ją nuspręsta patikrinti Medininkų punkte, kur yra išsamiai apžiūrai reikalinga patalpa bei įranga.

Pasak VSAT pranešimo, rentgeno patikros metu paaiškėjo, kad automobilyje įrengtos dvi slėptuvės. Ertmėse po grindų danga ir į dvi dalis padalintame degalų bake pasieniečiai rado 2250 pakelių cigarečių „Minsk Capital“ su Baltarusijos akcizo ženklais.

Dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką, vilniečiui VSAT pareigūnai pradėjo administracinės bylos teiseną. Už tai jam gresia bauda nuo 5200 iki 6000 eurų. Taip pat teismas gali konfiskuoti 1998 m. pagamintą „Audi A6“.

Po apklausos vairuotojas paleistas. Automobilis ir neteisėtai gabenti rūkalai saugomi Kenos pasienio užkardoje.

GALERIJA

  • Jaunas kontrabandininkas pasieniečių nepergudravo – gresia solidi bauda
VSAT nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS