Kaimynus pašiurpino vaizdas: be priežiūros palikta mergaitė vos neiškrito pro langą | Diena.lt

KAIMYNUS PAŠIURPINO VAIZDAS: BE PRIEŽIŪROS PALIKTA MERGAITĖ VOS NEIŠKRITO PRO LANGĄ

Vasarą – atostogų metą, kai atostogaujantiems vaikams kartais pristinga dirbančių tėvų priežiūros, gali ištikti ne viena skaudi nelaimė.

Vilniaus Pilaitės mikrorajone pirmadienį susirūpinę kaimynai kvietė ugniagesius, nes be priežiūros palikta mergaitė pavojingai žaidė su lėle persisvėrusi per daugiabučio trečio aukšto langą.

Žmonės pastebėjo, kad vaikas apie 20 minučių žaidė prie atviro lango be suaugusiųjų, kartą net buvo pusiau perlipusi per langą. Galimos nelaimės išsigandę kaimynai informavo gelbėjimo tarnybas.

Ugniagesius iškvietę kaimynai džiaugėsi, kad ugniagesiai atskubėjo labai greitai – per 5–7 minutes.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) atstovė Laura Valauskienė informavo portalą, kad ugniagesiai gavo pranešimą 17.50 val. Pranešta, kad I. Simonaitytės gatvėje prie atviro lango, ant palangės, stovi vaikas. Atskubėję ugniagesiai pastatė kopėčias, per ketvirtą aukštą pateko į žemiau esantį butą ir mergaitę perdavė tėvams.

Pilietiški žmonės pavojingo įvykio nuotraukomis pasidalino ir bendruomenės socialinio tinklo paskyroje. Vieni komentatoriai piktinosi, kad čia nieko pavojingo, jie vaikystėje taip pat sėdėdavo ant palangių persvėrę kojas, ir tai tik išmaniųjų supermamyčių žygiai, kiti džiaugėsi, kad turi pilietiškus kaimynus, kurie neabejingi vaikų saugumui.

Vasarą toks metas, kai vaikai atostogauja, o tėvams tenka dirbti, ir be priežiūros likę vaikai, dažnai neįvertinę rizikos, patenka į pavojų, kartais net mirtiną.

PADG atstovė patvirtino, kad vasarą ugniagesiams tikrai dažniau tenka gelbėti į pavojingas situacijas papuolusius vaikus. Skaudžiausios nelaimės susijusios su vandens telkiniais. Yra graudi statistika apie šiais metais birželį jau nuskendusius tris paauglius.  

Vienas nuskendo, kai šalia buvo tėvai, kiti nuskendo, kai maudėsi be suaugusiųjų priežiūros.

Šių metų ypač karštą birželį Lietuvos vandens telkiniuose nuskendo 32 žmonės, tarp jų – penki nepilnamečiai.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Anonimas

Mokytojai turėtų dirbti visą vasarą ir prižiūrėti vaikus :))

...

Bus tų vaikų, svarbiau PINIGAI (kitaip vaikgrobiai vaikus 'dėl materialinio neaprūpinimo' atims).

Annie Clark

Šiuo metu „Google“ kas menesi moka nuo 17 000 iki 22 000 JAV doleriu, kad galetu dirbti internete iš namu. Aš prisijungiau prie šios veiklos prieš 2 menesius ir uždirbau 20544 $ per pirmaji šios veiklos menesi. Galiu pasakyti, kad mano gyvEnimas visiškai pagerejo! Patikrinkite, ka aš darau.apsilankykite >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> w­­w­­w.W­­orkLinks3.Com
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS