Keturi jaunuoliai bus teisiami dėl 15 paveikslų ir kitų daiktų vagystės iš nuomojamo buto | Diena.lt

KETURI JAUNUOLIAI BUS TEISIAMI DĖL 15 PAVEIKSLŲ IR KITŲ DAIKTŲ VAGYSTĖS IŠ NUOMOJAMO BUTO

  • 2

Keturi jaunuoliai bus teisiami dėl 15 paveikslų ir įvairių kitų daiktų vagystės iš nuomojamo buto, penktadienį pranešė Vilniaus apylinkės prokuratūra.

Pasak prokuratūros, vagyste yra kaltinami 1997, 1999 ir 2002 metais gimę vaikinai bei 17 metų amžiaus mergina. Dar viena 2001 metais gimusi mergina yra kaltinama dėl nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo ar realizavimo. Manoma, kad ji, dirbdama lombarde, supirko atneštus daiktus, žinodama, kad jie yra pavogti.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, pernai rugpjūtį trys vaikinai atvyko į butą Vilniuje, kurį anksčiau buvo išsinuomoję ir pasinaudodami tuo, kad žinojo, kur yra laikomas raktas, įsibrovė į butą ir pavogė televizorių.

Kitą dieną bendrininkai, prie jų dar prisijungus 17-metei merginai, Vilniuje išsinuomojo dar vieną butą, iš kurio pavogė televizorių, įvairių buities daiktų bei 15 paveikslų, įvertintų daugiau kaip 14 tūkst. eurų.

Manoma, kad vogtus televizorius ir meno kūrinius bendrininkai nugabeno į lombardą, kuriame dirbo jų pažįstama mergina ir ten juos pardavė.

Kaltinamųjų atsakomybę sunkina tai, kad nusikaltimus jie padarė veikdami bendrininkų grupėje, trys iš jų jau yra teisti anksčiau.

Bylą nagrinės Vilniaus apylinkės teismas. 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

juokas

Klausykit, gal zinot kur dar toks butas

Anonimas

na ale ot nuomotojai proto bokstai nuomoja butus prigrustus ivairiu gerybiu

SUSIJUSIOS NAUJIENOS