„Kontrabandos karaliui“ prokuratūra prašo skirti 16 metų kalėjimo | Diena.lt

„KONTRABANDOS KARALIUI“ PROKURATŪRA PRAŠO SKIRTI 16 METŲ KALĖJIMO

  • 4

Pirmadienį Vilniaus apygardos teisme dauguma kaltinamųjų pasiprašė nedalyvauti Viliaus Karaliaus kontrabandos bylos posėdyje.

Šiame posėdyje toliau sakomos kaltinamųjų gynėjų baigiamosios kalbos. Iš 27 kaltinamųjų teismo salėje pasiliko trys kaltinamieji.

Gynėjai pasisakė, kad jų baigiamosios kalbos truks visą dieną. Kadangi visi nespės pasisakyti, kai kurie proceso dalyviai pageidauja nedalyvauti šiame posėdyje.

Šioje byloje kaltinamasis yra buvęs policijos pareigūnas V. Karalius, Seimo nario Vytauto Kamblevičiaus sūnus Aivaras ir dar 25 asmenys, tarp jų ir buvę muitininkai.

Buvęs policijos pareigūnas V. Karalius kurį laiką buvo suimtas teisėjų ir advokatų korupcijos byloje. Neseniai jis paleistas į laisvę.

Itin didelio masto cigarečių kontrabandos byloje V. Karaliui prokuratūra prašo skirti 16 metų laisvės atėmimo bausmę.

Buvęs policijos pareigūnas V. Karalius kaltinamas su kitais asmenimis sukūręs Rusijoje, Baltarusijoje, Lenkijoje ir Vokietijoje veikusį nusikalstamą susivienijimą ir organizavęs milijoninės vertės cigarečių kontrabandą. Tai viena didžiausių Lietuvoje ištirtų kontrabandos bylų.

Ilgos įkalinimo bausmės gresia ir kitiems kaltinamiesiems – jiems siūloma skirta nuo pusantrų iki 15 metų nelaisvės.

Byla Vilniaus apygardos teisme nagrinėta ilgiau nei šešerius metus, per tą laiką pasikeitė trys teisėjų kolegijos. Dabar bylos nagrinėjimas eina link pabaigos, savo kalbas sako kaltinamųjų advokatai. Jie neįžvelgia įrodymų dėl egzistavusio nusikalstamo susivienijimo.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

klp

praso...nors apsimy z k praso....

Garantuoju

Kad kamuoliniams prokuratura siulys zymiai maziau negu kontrabandistams

Algis

Senai laikas.O kur buvote anksviau
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS