Korupcijos tyrimas statybų priežiūroje: apie duotus kyšius teisėsaugai pranešė septyni asmenys | Diena.lt

KORUPCIJOS TYRIMAS STATYBŲ PRIEŽIŪROJE: APIE DUOTUS KYŠIUS TEISĖSAUGAI PRANEŠĖ SEPTYNI ASMENYS

  • 3

Tyrime dėl galimos korupcijos teritorijų planavimo ir statybų valstybinės priežiūros srityse apie duotus kyšius teisėsaugai savanoriškai pranešė septyni asmenys, antradienį informavo prokuratūra.

Jos teigimu, asmenys kreipėsi į Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) ir pranešė, kad iš jų buvo reikalaujama arba provokuojama duoti kyšį.

Šiuo metu atliekamame tyrime įtarimai dėl kyšininkavimo, prekybos poveikiu ir kitų korupcinio pobūdžio nusikalstamų veikų yra pareikšti 34 asmenims, iš jų – 20 valstybės tarnautojų ar jiems prilygintų asmenų.

Teisėsauga teigia informaciją apie galimai padarytus korupcinio pobūdžio nusikaltimus perdavusi įstaigų vadovams, kad būtų sprendžiamas klausimas dėl valstybės tarnautojų ar jiems prilygintų asmenų nušalinimo nuo pareigų.

Anot prokuratūros, tyrimo metu surinkti duomenys leidžia pagrįstai manyti, kad institucijų, atsakingų už statybų ir teritorijų planavimo dokumentų rengimo, derinimo ir tvirtinimo procesus, valstybės tarnautojai per tarpininkus galimai reikalaudavo kyšių iš nekilnojamojo turto vystytojų, statytojų ir kitų suinteresuotų asmenų.

Įtariama, kad už galimai neteisėtą atlygį būdavo priimami palankūs sprendimai dėl įvairių nekilnojamojo turto objektų, statybų leidimo išdavimo, projektų derinimo, viešinimo, statinių pripažinimo tinkamais naudoti ir panašių procesų.

Tiriamos korupcinio pobūdžio nusikalstamos veikos, susijusios su Vilniaus miesto savivaldybės administracijos, Lietuvos žmonių su negalia aplinkos pritaikymo asociacijos, Valstybinės teritorijų planavimo ir statybų inspekcijos, Valstybinės darbo inspekcijos, Nacionalinio visuomenės sveikatos centro, Nacionalinės žemės tarnybos valstybės tarnautojų ir jiems prilygintų asmenų galimai neteisėtais veiksmais.

Prokuratūra primena, kad Baudžiamasis kodeksas numato galimybę atleisti žmogų nuo baudžiamosios atsakomybės už papirkimą, jeigu iš jo buvo reikalaujama kyšio ar provokuojama duoti kyšį ir jis, tiesiogiai arba netiesiogiai pats ar per tarpininką pasiūlęs ar pažadėjęs duoti arba davęs kyšį, per įmanomai trumpiausią laiką, bet ne vėliau negu iki jo pripažinimo įtariamuoju, savanoriškai apie tai pranešė teisėsaugos institucijai.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Piliete

Ritamės žemyn

...

Sitie bjaurybes,kurie isdavineja leidimus,apsunkina ne vienam gyvenima!

KALĖDŲ SENELIS PASAKYTŲ - OHOHOOOOOO!!!....

Neteisinga teisėsauga !.....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS