Kyšį paėmusiam Ž. Putramentui skirta 22,5 tūkst. eurų bauda | Diena.lt

KYŠĮ PAĖMUSIAM Ž. PUTRAMENTUI SKIRTA 22,5 TŪKST. EURŲ BAUDA

Vilniaus miesto apylinkės teismas antradienį kaltu dėl prekybos poveikiu pripažino buvusį Lietuvos žemės ūkio ir maisto produktų rinkos reguliavimo agentūros vyriausiąjį patarėją Žilviną Putramentą ir skyrė jam 22,5 tūkst. eurų baudą, pranešė Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT).

STT teigimu, iš Ž. Putramento taip pat konfiskuota kyšio vertę atitinkanti suma – beveik 8 tūkst. eurų.

Byloje kalta dėl prekybos poveikiu ir apgaulingo apskaitos tvarkymo taip pat buvo pripažinta verslininkė Kristina Kovaitė, jai skirta subendrinta 20,5 tūkst. eurų bauda.

Dėl prekybos poveikiu kaltomis buvo pripažintos ir dvi K. Kovaitės valdytos įmonės – „Aipa“ ir „Projekona“. Abiem įmonės skirta po 30,1 tūkst. eurų siekiančią baudą.

Bylos duomenimis, buvęs „darbietis“ Ž. Putramentas su K. Kovaite buvo sukūrę nusikalstamą schemą, pagal kurią verslininkei buvo sudarytos sąlygos laimėti agentūros vykdomus viešuosius pirkimus. Už tai ji valdininkui atsilygindavo dovanų kuponais, kurių bendra vertė viršijo 8 tūkst. eurų.

Nustatyta, kad Ž. Putramentui verslininkė davė vienos degalinės kuro kortelę, kelių prekybos centrų bei sporto klubo dovanų čekius. Gautais kyšiais naudojosi tiek pats valstybės tarnautojas, tiek jo šeimos nariai.

Už kyšius Ž. Putramentas turėjo paveikti kitus valstybės tarnautojus, kad šie kuo skubiau sudarytų sąlygas laimėti konkursus K. Kovaitės įmonėms. „Aipa“ ir „Projekona“ laimėjo tris agentūros skelbtus viešuosius pirkimus už bendrą 127 tūkst. eurų sumą.

Kadangi kyšiams skirtus dovanų kuponus verslininkė pirko iš įmonių pinigų, lėšas ji įtraukė į reprezentacinių sąnaudų nurašymo aktus ir tokiu būdu apgaulingai tvarkė įmonių buhalterinę apskaitą.

Ikiteisminiam tyrimui vadovavo Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.

Šis teismo nuosprendis yra neįsiteisėjęs ir per dvidešimt dienų gali būti skundžiamas apeliacine tvarka.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

brainwashed

nuo kada vagys sodina vagis į kalėjimą? liepė susimokėti "pavydo mokestį" ir laisvas.

Anonimas

O ka, i kalejima su turto konfiskacija nesodins?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS