LAT paliko lygtinę laisvės atėmimo bausmę buvusiam „Šakių vandenų“ direktoriui | Diena.lt

LAT PALIKO LYGTINĘ LAISVĖS ATĖMIMO BAUSMĘ BUVUSIAM „ŠAKIŲ VANDENŲ“ DIREKTORIUI

  • 1

Lietuvos Aukščiausis Teismas (LAT) paliko galioti lygtines laisvės atėmimo bausmes buvusiam „Šakių vandenų“ direktoriui Vaidui Litinskui ir įmonės „Valmasta“ vadovui Rimantui Andriuškevičiui.

Kaip antradienį pranešė Generalinė prokuratūra ir Specialiųjų tyrimų tarnyba, LAT teisėjų kolegija, išnagrinėjusi baudžiamąją bylą, atmetė nuteistųjų kasacinius skundus ir paliko galioti žemesnės instancijos teismo nuosprendį. Juo V. Litinskas ir R. Andriuškevičius nuteisti dėl piktnaudžiavimo, dokumentų suklastojimo, turto iššvaistymo ir apgaulingo buhalterinės apskaitos tvarkymo.

Žemesnės instancijos teismo sprendimu, V. Litinskui skirti treji metai nelaisvės, o R. Andriuškevičiui skirti dveji metai ir aštuoni mėnesiai, tačiau abiem bausmės vykdymas atidėtas trejiems metams.

Buvusiam „Šakių vandenys“ direktoriui, be kita ko, atimta teisė trejus metus dirbti, eiti valstybės tarnautojui prilyginto asmens pareigas savivaldybės ir valstybės įmonėse ar savivaldybių bei valstybės kontroliuojamuose juridiniuose asmenyse.

LAT taip pat paliko galioti nuosprendžio dalį dėl civilinio ieškinio – V. Litinskas įpareigotas atlyginti 58 tūkst. eurų padarytą žalą.

Ikiteisminį tyrimą šioje baudžiamojoje byloje atliko STT Kauno valdybos pareigūnai, o tyrimui vadovavo Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad „Valmasta“ vadovas su „Šakių vandenų“ direktoriumi susitarė imituoti jų vadovaujamų įmonių civilinį sandorį.

Fiktyvus sandoris pasirašytas dėl Šakių miesto vandens gerinimo įrenginių remonto darbų atlikimo, sudarytos sąlygos pervesti lėšas už nevykdytus darbus ir taip iššvaistytas „Šakių vandenims“ priklausantis didelės vertės – daugiau nei 70 tūkst. eurų – turtas.

Lietuvos Aukščiausiojo Teismo nutartis yra galutinė ir neskundžiama.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Cirkas

Ne teismai. Tiek veikų ir nepasodina. Valdinonkus akivaizdžiai pridenginėja. LAT yra LT? Nežinojau. Mano mekaltai nuteisto net nepriėmė bylos svarstyti. Apie tą juodają skylę nesinori nei skaityti nei girdėti. Aš manau kad ten yra korupcijos lopšys. LT teismų nėra. Nes teismai turi atstovauti teisingumą, o ne kažkokius korupcinius savo interesus. Tai mano nuomonė

SUSIJUSIOS NAUJIENOS