LGBTIQ vėliavą padegusiam vyrui – rimti nemalonumai | Diena.lt

LGBTIQ VĖLIAVĄ PADEGUSIAM VYRUI – RIMTI NEMALONUMAI

  • 101

LGBTIQ simboliu laikomos vaivorykštės spalvų vėliavą sostinėje šeštadienį padegusiam vyrui gresia atsakomybė už neapykantos skatinimą ir diskriminacijos kurstymą dėl seksualinės orientacijos.

Kaip skelbia policija, 1977-asiais gimęs vyras sulaikytas ir apklaustas po to, kai šeštadienį, apie 16.55 val. Vilniuje, Gedimino prospekte vykstant LGBTIQ eitynėms degiu skysčiu apipylė ir padegė prie savadarbio stovo pritvirtintą šios bendruomenės vėliavą.

Vyras buvo pristatytas į policijos įstaigą ir apklaustas. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl viešo tyčiojimosi, niekinimo bei neapykantos skatinimo ir diskriminacijos kurstymo prieš žmonių grupę dėl jų seksualinės orientacijos.

Už tai gali būti baudžiama bauda, laisvės apribojimu, areštu arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

Policija skelbė iš viso LGBTIQ bendruomenės renginių metu šeštadienį už viešosios tvarkos pažeidimus sulaikiusi tris vyrus.

Sostinėje – LGBT eitynės „Už lygybę!“

P. Adamovič, G. Skaraitienės/ BNS nuotr.

Be minėto atvejo, vienas asmuo sulaikytas už nedidelį viešosios tvarkos pažeidimą per sostinės centre vykusias eitynes, jam surašytas administracinių nusižengimų protokolas. Dar vienas asmuo sulaikytas už viešosios tvarkos pažeidimą bei pasirodymą neblaiviam Vingio parke po eitynių vykusio koncerto metu.

Rašyti komentarą
Komentarai (101)

viktorija

AR TAI VELIAVA,KAZKOKS SKUDURAS,REIKEJO VISAS SUDEGINT,GANA GARBINT TUOS POYDARUS

senas kavenskas

Šiaip tai , kai toks ,,meninykas'' kokiu tai šūdu išsiterliojo savo snukį ir nusivalė su valstybine (!) vėliava ir ją išmetė šiukšliadėžėn - buvo perfomancas , ane ? O kas čia per spalvotas skuduras ? gal koks pasitiesimas ant žolytės !

Močiutė

Prispažinsiu, kad sudeginau dziedulio paplyšusius triusus. Kas dabar man bus, dziedulis nuvažiavo in policijų. Čia juokais. Jeigu rimtai, tai nežinau ar juoktis, ar verkti dėl žmogui pateiktų kaltinimų. Ar jų vėliava patvirtinta Heraldikos komisijoje ? Ir ar keli spalvoti skudurėliai laikoma vėliava?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS