Liudytoja: A. Guoga sakė, kad D. Mockus nenori „Klestinčios Lietuvos“ frakcijos | Diena.lt

LIUDYTOJA: A. GUOGA SAKĖ, KAD D. MOCKUS NENORI „KLESTINČIOS LIETUVOS“ FRAKCIJOS

Buvusi politiko Antano Guogos biuro vadovė pirmadienį teisme pareiškė, kad jis du kartus minėjo, jog „MG Baltic“ prezidentas Darius Mockus nenorėjo „Klestinčios Lietuvos“ frakcijos Liberalų sąjūdyje.

Liudytoja Ada Jonušė pateikė Vilniaus apygardos teismui savo 2015 metų lapkričio susirašinėjimus su A. Guoga, kur minima „MG Baltic“ vadovo pavardė.

„Eli atkalbinėja nuo frakcijos. Mockus nenori jos“, – rašoma teisėjos Nijolės Žimkienės perskaitytoje 2015 metų lapkričio 4 dienos A. Guogos žinutėje.

A. Jonušė patvirtino supratusi, kad žinutėje turimas omenyje D. Mockus, o „Eli“ buvo įvardytas byloje kaltinamas buvęs Liberalų sąjūdžio lyderis Eligijus Masiulis.

„Mockus įspėjo nedaryti frakcijos“, – teigiama kitoje, 2015 metų lapkričio 26 dienos A. Guogos žinutėje.

„Kaip aš supratau, yra verslo grupė Lietuvoje, kurios vadovas tos frakcijos nenorėjo“, – teisme kalbėjo A. Jonušė.

Advokatų prašymu bylą nagrinėjantis teismas nusprendė įpareigoti prokurorą skubiai rasti specialistus, kurie dar tą pačią dieną perrašytų visas to laikotarpio žinutes iš liudytojos telefono.

A. Guoga apie frakcijos Liberalų sąjūdyje kūrimą paskelbė pralaimėjęs partijos pirmininko rinkimus, tačiau vėliau ketinimų atsisakė.

D. Mockus byloje buvo apklaustas kaip specialusis liudytojas.

Pasikeitusi pozicija nustebino

Buvęs „MG Baltic“ viceprezidentas Raimondas Kurlianskis byloje kaltinamas neteisėtai siekęs, kad A. Guoga nebekurtų „Klestinčios Lietuvos“ frakcijos.

A. Guoga ir R. Kurlianskis 2015 metų lapkritį buvo susitikę Trakų rajone, Anupriškėse.

Politikas tvirtino, kad iš verslininko juto grasinimą susigadinti santykius su žiniasklaida, jeigu kurtų frakciją.

Toks staigus planų pasikeitimas nustebino mane ir mano kolegas.

R. Kurlianskis sakė raginęs A. Guogą atsisakyti idėjos dėl frakcijos, nes tai kenktų verslui palankiai liberaliai partijai. Jis teigė nedaręs nieko neteisėto.

Teismui liudijusi A. Jonušė sakė, kad A. Guogos sprendimas atsisakyti frakcijos idėjos buvo neįprastas, nes šis politikas paprastai yra motyvuotas gyvendinti savo planus.

„Toks staigus planų pasikeitimas nustebino mane ir mano kolegas“, – teigė A. Jonušė.

R. Kurlianskio advokatas Simonas Slapšinskas remdamasis bylos medžiaga ir kitais duomenimis bandė įtikinti teismą, kad A. Guogos nuomonė dažnai kito, o ketinimai kurti frakciją nebuvo rimti.

„Guogos pozicija keisdavosi, keisdavosi labai dažnai, kardinaliai keisdavosi“, – kalbėjo kaltinamojo gynėjas.

Baigia liudytojų apklausas

A. Jonušė yra viena paskutiniųjų teismui parodymus duodančių „MG Baltic“ byloje liudytojų.

Teisėjų kolegijos pirmininkė N. Žimkienė posėdžio pradžioje paskelbė, kad dar liko apklausti aštuonis asmenis.

Teisėjai, prokuroras ir advokatai suplanavo posėdžius iki birželio mėnesio. Pabaigus liudytojų apklausas, teismui parodymus turėtų duoti kaltinamieji, o po to vyks prokuroro ir kaltinamųjų baigiamosios kalbos.

R. Kurlianskis byloje kaltinamas davęs kyšių keliems politikams už naudingų sprendimų priėmimą.

Byloje taip pat kaltinami buvęs liberalų lyderis E. Masiulis, buvęs Seimo narys liberalas Šarūnas Gustainis ir eksparlamentaras Vytautas Gapšys. Seimo narys Gintaras Steponavičius kaltinamas piktnaudžiavimu, nesant kyšininkavimo požymių.

Kaltinimai byloje oficialiai pateikti ir pačiam koncernui „MG Baltic“, Darbo partijai bei Liberalų sąjūdžiui.

Nė vienas iš kaltinamųjų savo kaltės nepripažįsta, jie sako, kad teisėsaugos tyrimas vykdytas tendencingai.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Ernestas.

Guoga, nėra doras pilietis. Liberalų sąjudis jokio, naudos, nėra netikslingiems reikalams. Prieštaravimų, o kam jų reikia. Liberalios mintys, karo kurstymą, propogandą prišaukė. Tokie liberalai ir prišaukė, subankrotinę Lietuvos Respublikos lietuvių bankrotą. Dar sau atlyginimus gaudami. Čia vienu metu kažkodėl jau buvo drebama dėl atlyginimų. Laurinkus, mano atžvilgiu, grįžta Baudžiava, taip per šimtmečius prisivogėte, laikas atidirbti pinigus. Nuomonę reikšti taip pat nusikaltimas, tų metų karta tai ir dabar kartoja. Laurinkai tada nebuvau. Nuo tavo žodžių pratiksėjo nemažai laiko. Viskas nesikeičia. Blogėjate. Pasidomėk, Kauno vpk, Darius Žukauskas, Mindaugas Baršys. Všį Ernmar Respublika.

ir

ar tai ne Soroso statytiniai kaip ir kt,magnutes globotiniai ?...

ir

vel klestincios biomafijos kiaukseimai ir tai primena itakingu darbogaujos komanda kuria sukure /agurkinis/ ir paliko paciai plestis o pats is kedainiu persokes himalajus atsidure Eubriusely juk geriau negu jeskoti Sambalos kuria tegul jesko Tupyje anot jo leksikono tai panasu ir i ,,,bergerio runkelius juk jie abu is to pacio /darzo/kgb?.........

SUSIJUSIOS NAUJIENOS