Medikai apie žaibiškai mirusią vienerių metų mergaitę: ji buvo paskiepyta | Diena.lt

MEDIKAI APIE ŽAIBIŠKAI MIRUSIĄ VIENERIŲ METŲ MERGAITĘ: JI BUVO PASKIEPYTA

Santaros klinikų Vaikų ligoninėje savaitgalį mirusiai pusantrų metų mergaitei įtariamas žaibinis sepsis, sukeltas pneumokokinės infekcijos.

„Tiesiog ypatingai greita, žaibinė ligos eiga. (...) Ligos eiga – žaibinis sepsis, sukeptas pneumokoko“, – žurnalistams pirmadienį sakė Vaikų skubios medicinos, intensyviosios terapijos ir anesteziologijos centro vadovė dr. Virginija Žilinskaitė.

Mažametė buvo gydoma Vilniaus Antakalnio ligoninėje ir vėliau pervežta į Santaros klinikas.

Vilniaus universiteto Medicinos fakulteto Vaikų ligų klinikos vedėjas prof. Vytautas Usonis sakė, jog turimais duomenimis, mergaitė buvo skiepyta, tačiau nė vienoje iš pneumokoko vakcinų nėra tos padermės, kuri įtariama.

„Tokios padermės pneumokokų yra maždaug vienas procentas tarp visų išskirtų. (...) Tai retas sukėlėjas, kurio nėra vakcinų sudėtyje“, – sakė jis.

Medikai pabrėžė, jog skiepai apsaugo nuo dažniausių sukėlėjų.

Pasak medikų, iš anksto numatyti, kokio sunkumo formą vienas ar kitas sukėlėjas sukels pacientui nėra įmanoma, nes tai priklauso ne tik nuo sukėlėjo, bet ir nuo organizmo, į kurį jis patenka.

„Nuo vaiko reakcijos priklauso, kokią formą įgaus liga“, – sakė V. Žilinskaitė.

V. Žilinskitės duomenimis, tai yra pirma vaiko mirtis šiemet nuo žaibinio sepsio. Tokių mirčių, pasak jos, per metus pasitaiko kelios.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

mama

vaikas skiepytas ir pneumococo vakcina , bet numire, gali but uzkratas( skiepas) suveike baisiau uz pacia liga naturaliai.

Dija

Kas vyksta,vaikai paskiepyti miršta, tai kaip ten yra.Nuo ko skiepijami ir kokie nuodai leidziami vietoje skiepų. Tą gydytoją kuri rekomendavo skiepyti vaiką, ir kuris dabar mirė reikia paduoti i teismą, tegul sumokės ,200 000 tūkstančių uz mažytės mirtį,už skriaudą ir patirtą netektį dėl gydytojų kaltės .Sakyčiau neskiepytas vaikas mirė, suprantu,tėvai kalti būtų ,kad nedavė paskiepyti, dabar buvo iš tėvų pusės viskas alikta.Gaila mażyles.

i sveikata

pritariu kolegai,vietoj vakcinos distiliuotas vandenelis.vsio zakono.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS