Iš mėsos verslo praturtėjęs, mokesčių nemokėjęs vilnietis siunčiamas į teismą | Diena.lt

IŠ MĖSOS VERSLO PRATURTĖJĘS, MOKESČIŲ NEMOKĖJĘS VILNIETIS SIUNČIAMAS Į TEISMĄ

  • 3

Keturių mėsa ir jos gaminiais prekiaujančių įmonių faktinis savininkas ir vadovas sės į teisiamųjų suolą dėl galimai nuslėptų 0,5 mln. eurų pridėtinės vertės (PVM) ir pelno mokesčių.

Teisėsaugos dėmesio vyras susilaukė dėl mėsos bei jos gaminių prekybos Vilniuje be apskaitos dokumentų. Įtariama, kad vyras mėsą įsigydavo iš Lenkijos bei Lietuvos įmonių ir viską perparduodavo turgavietėse be kasos kvitų ir kitų apskaitos dokumentų, pardavimai nebūdavo įtraukiami į kaltinamojo valdomų įmonių apskaitą. Už gautus grynuosius pinigus vyras vėl įsigydavo mėsos ir toliau ją pardavinėdavo.

Pareigūnų duomenimis, siekdamas išvengti susikaupusių skolų sumokėjimo bei vengdamas mokėti mokesčius valstybei, vyras galimai keisdavo įmones – prasiskolinusią įmonę parduodavo asocialiems asmenims ir šeimos narių vardais pirkdavo kitą. Taip kas 1–2 metus galėjo būti įsigytos ir parduotos keturios įmonės.

Skaičiuojama, kad per beveik 4 metus kaltinamasis galėjo valstybei nesumokėti apie 343 tūkst. eurų PVM ir beveik 110 tūkst. eurų pelno mokesčio.

Vyras sulaukė kaltinimų dėl dokumentų klastojimo, mokesčių vengimo, teikiant neteisingus duomenis apie pajamas, bei apgaulingo apskaitos tvarkymo. Tyrimo metu su kaltinamuoju bendrininkavę keturi fiktyviai įmones įgiję ir fiktyviai joms vadovavę asmenys patraukti baudžiamojon atsakomybėn dėl dokumentų klastojimo, dėl jų priimti ir jau įsiteisėję sprendimai.  

Ikiteisminiam tyrimui vadovavo Vilniaus apygardos prokuratūros 3-iojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras Tomas Tukleris. Prokurorui surašius kaltinamąjį aktą, byla buvo perduota teismui.

Už mokesčių vengimą valstybės institucijoms teikiant neteisingus duomenis apie pajamas, kai mokesčių suma viršija 750 MGL, griežčiausiai baudžiama laisvės atėmimu iki aštuonerių metų. Apgaulingas apskaitos tvarkymas griežčiausiai baudžiamas laisvės atėmimu iki ketverių metų. Už dokumentų klastojimą teismas gali skirti griežčiausią bausmę – iki trejų metų nelaisvės.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Bent

benamius gyvuliukus isgaude Vilniuje. Dziaugtis reikia!

Jonas

Visada minimama LRC kodekso 4.84 straipsnis,tačiau ne iki galo išstudijuojsmi įstatymai,kad administratoriui taikoma LRC kodekso XIV skyriaus normos. Civilinis kodeksas 2002 -01-01 knyga,tas pats skyrius ir įstatymai tokie patys yra ir naujesnėse knygose.

Teis.

O kaip keičia įmonių pavadinimus UAB Būsto valda.Buvo įvairiai ,bet panašiai vadinamos,pi penkių metų keuciasi pavadinimas.Dabar Cinivyti busto priežiūra,gal netiksliai parašiau bet panašiai,dingo UAB Būsto valda.Kiekviena įmonė privalo pasirasyti raštiškas sutartis su paslaugų gavėjų,nesvarbu kad juos skire.Jeigu juos skire be sutarčių, pagal įstatymą ,vadinasi administravimas nemokamas LR C kodeksą XIV skyrius 4.238 straipsnis 1 dalis,susipażinkite.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS