Teismas nuo politinės korupcijos bylos nenušalino prokuroro J. Lauciaus | Diena.lt

TEISMAS NUO POLITINĖS KORUPCIJOS BYLOS NENUŠALINO PROKURORO J. LAUCIAUS

Vilniaus apygardos teismas ketvirtadienį netenkino koncerno „MG Baltic“ advokato Lino Belevičiaus prašymo dėl teisėjų kolegijos įžeidimo nuo politinės korupcijos bylos nušalinti prokurorą Justą Laucių.

Teisėjų Jurgitos Kolyčienės, Ugniaus Trumpulio ir Nijolės Žimkienės kolegija nusprendė, kad prokuroro nušalinimui nėra pagrindo.

„Darytina išvada, jog nėra duomenų, kad frazė, tokia, kokia yra priskirta prokurorui, iš tikrųjų nukreipta į teisėjų kolegijos narį“, –  sakė teisėja N. Žimkienė.

Prašyme teigta, kad prokuroras ankstesnio posėdžio metu savo replika apie vieną iš teisėjų įžeidė teisėjų kolegiją. Prokuroras neigė sakęs įžeidžiančius žodžius ir tvirtino nušalinimui nematantis pagrindo.

Ketvirtadienio posėdyje savo parodymus tęs buvęs koncerno „MG Baltic“ viceprezidentas Raimondas Kurlianskis.

Ankstesniame posėdyje R. Kurlianskis teismui sakė, kad 90 tūkst. eurų, kuriuos teisėsauga rado pas Eligijų Masiulį, buvo skirti jo politinei veiklai finansuoti.

Darytina išvada, jog nėra duomenų, kad frazė, tokia, kokia yra priskirta prokurorui, iš tikrųjų nukreipta į teisėjų kolegijos narį.

„STT buvo visiškai teisūs, kad aš ketinu finansuoti Eligijaus Masiulio politinę veiklą. Taip, tai buvo 90 tūkst. eurų Eligijaus Masiulio politinei veiklai finansuoti“, – sakė jis.

Savo versiją jis žadėjo detaliau paaiškinti vėliau teisme.

Po šio posėdžio E. Masiulis žurnalistams sakė liekantis prie savo versijos, kad pinigai buvo skirti investicijai į nekilnojamąjį turtą ir teigė daugiau galėsiantis paaiškinti tuomet, kai R. Kurlianskis baigs duoti savo parodymus.

Taip pat R. Kurlianskis teisme neigė pokalbiuose su politikais atstovavęs koncernui „MG Baltic“, o pačią bylą vadino politine.

R. Kurlianskis šioje byloje kaltinamas kyšių davimu politikams už koncernui naudingų sprendimų priėmimą.

Korupcija byloje kaltinami buvęs liberalų lyderis Eligijus Masiulis, buvęs Seimo narys liberalas Šarūnas Gustainis bei buvęs „darbietis“ Vytautas Gapšys. Parlamentaras Gintaras Steponavičius kaltinamas piktnaudžiavimu nesant kyšininkavimo požymių.

Kaltinimai byloje pateikti ir pačiam koncernui „MG Baltic“, Darbo partijai bei Liberalų sąjūdžiui. Kaltinamieji kaltės nepripažįsta, jie sako, kad teisėsaugos tyrimas vykdytas tendencingai.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Fede

O kur dingo ///eks ///Mindaugas Bliuvas

Tiesa

Gal teisybė bus , kai nenuėmė Lauciaus, nes Masiulis labai norėjo kad nuimtų.

Masiulis

Steponavičius piknaudžiauja nesant kyšininkavimo požymių.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS