Ministras pripažino: prie konteinerio kūdikį palikusi motina laiku nesulaukė pagalbos | Diena.lt

MINISTRAS PRIPAŽINO: PRIE KONTEINERIO KŪDIKĮ PALIKUSI MOTINA LAIKU NESULAUKĖ PAGALBOS

Socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis sako, kad prie konteinerio ką tik gimusį kūdikį palikusi vilnietė laiku nesulaukė reikiamos tarnybų pagalbos, nes specialistai iš medikų negavo informacijos apie moters problemas.

„Priežastys – rizikų visuma: ir tai, kad motina turėjo sunkumų tiek nėštumo metu, tiek su jos sveikata yra klausimų, kurių nesinorėtų įvardinti. Dar rizika susijusi su tuo, kad partneris paliko, ji liko visiškai viena. Turint omeny visas tas rizikas, turėjo suveikti sistema, turėjo įsitraukti pagalba“, – Žinių radijui ketvirtadienį sakė L. Kukuraitis.

Anot ministro, skirtingai nuo kitų rezonansinių atvejų, apie šiai moteriai kylančias rizikas specialistai nežinojo.

„Medikai žinojo ir, tikėtina, matė tas rizikas, bet tarnybų neinformavo – nei socialinių darbuotojų, nei vaiko teisių, kas paprastai šiuo metu jau vyksta, jei nėštumo metu matomos rizikos“, – pridūrė L. Kukuraitis.

Priežastys – rizikų visuma: ir tai, kad motina turėjo sunkumų tiek nėštumo metu, tiek su jos sveikata yra klausimų, kurių nesinorėtų įvardinti.

Jis taip pat apgailestavo, kad daugiau nei prieš savaitę nepavyko išvengti kūdikio mirties Klaipėdoje, nors tarnybos kas savaitę lankėsi vaiko šeimoje.

Ką tik gimęs kūdikis pirmadienį rastas sostinės Taikos gatvėje prie konteinerio. Bute rasta 34-erių naujagimio motina pristatyta į ligoninę, pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl pasikėsinimo nužudyti. Vaiko teisių apsaugos tarnyba apie šeimą neturėjo informacijos.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Justina

Moteris išgyveno krizinį nėštumą. Pagalbos nesulaukė, nes valstybė neteikia tokios pagalbos. Tiesiog nėra krizinio nėštumo specialistų Lietuvoje, nes valstybė nemato tam reikalo. Gal dabar valstybė pagaliau supras, kaip reikalingas krizinio nėštumo specialistas ir sukurs tokias vietas?

...

Didžiausia nelaimė tame kad tokios nesveikos gimdo dar labiau nesveikus... taip ir išsigimsta Pasaulis.

Nuomone

KL ,o prie gluso kiekvieno irgi nepastatysi.Nupjauti toik iseitis.Nereikes ne tu EMU skelbimu.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS