Moteris įspėja apie telefonų sukčius: aš ne pirma ir ne paskutinė | Diena.lt

MOTERIS ĮSPĖJA APIE TELEFONŲ SUKČIUS: AŠ NE PIRMA IR NE PASKUTINĖ

Vos į sukčių pinkles neįkliuvusi vilnietė Kotryna (tikrasis vardas redakcijai yra žinomas) nori įspėti žmones, tad dalijasi savo istorija. 

Bandė nesumokėti pinigų, o telefoną perparduoti?

Moteris portalui pasakojo, kad praėjusį trečiadienį į feisbuke esančią pardavimo platformą įkėlė skelbimą, kad parduoda „iPhone 8 Plus“. Už mobilųjį telefoną moteris prašė 470 eurų. 

Kaip teigė pašnekovė, vakare ji sulaukė vaikino žinučių, kuris teigė norįs pirkti telefoną, tačiau pats jo pasiimti Vilniuje negalįs, tad prašys telefono atvažiuoti kito žmogaus. 

Pašnekovė su vaikinu susitarė pratęsti pokalbį ketvirtadienį: tada moteris vaikinui pasiūlė atvažiuoti pasiimti telefono pas ją į darbą iki 17 val. 

„Jis parašė, kad telefono atvažiuos pasiimti kitas žmogus, tačiau jis nori atsiskaityti ne grynaisiais, o pinigus pervesti į mano banko sąskaitą. Nusiunčiau jam banko sąskaitos numerį. Paaiškėjo, kad skiriasi mūsų bankai, tad pasakiau, kad telefono neatiduosiu tol, kol negausiu pinigų“, – pasakojo Kotryna. Moteris tikina, kad vaikinui dar patikslino, kad pervedus pinigus po 16 val. ji tądien pinigų negaus. 

Skambinantysis man pradėjo pasakoti, kad mano apibūdintą telefoną jam nori parduoti pigiau – už 400 eurų – tačiau skubiai, dar šiandien.

„Vykstant mūsų susirašinėjimui, man paskambino kitas žmogus, telefonų supirkėjas, ir paklausė, ar aš dar pardavinėju telefoną. Pasakiau, kad tariuosi su vienu žmogumi. Skambinantysis man pradėjo pasakoti, kad mano apibūdintą telefoną jam nori parduoti pigiau – už 400 eurų – tačiau skubiai, dar šiandien. Jis teigė norįs mane įspėti, nes mane gali bandyti apgauti, – prisimena moteris. – Faktas tas, kad netrukus man parašė „pirkėjas“ (tas pats vaikinas su kuriuo tariausi dėl pardavimo) ir pasakė, kad telefono atvažiuos pasiimti už 10 min. Paklausiau, kada bus pervesti pinigai į banką, ir jis man atsiuntė padirbtą pavedimo išrašą ir pradėjo mane spausti, kad aš esu aferistė ir jis kreipsis į policiją.“

Moteris teigė, kad telefono jau laukė atvažiavęs vaikino draugas. „Tikriausiai, jei būčiau išėjusi viena, viskas būtų pasibaigę nevisiškai geruoju“, – pasakojo Kotryna.

Šia istorija pasidalijusi socialiniame tinkle moteris sulaukė ne vienos kitų žmonių žinutės. „Žmonės pasakojo, kad tokiu būdu bandoma apgauti ir apie tokias apgavystes policija dažnai gauna pranešimų. Siųsti tokius suklastotus pavedimo išrašus yra tarsi verslas“, – pasakojo ne pirmą kartą internetu prekę parduodanti moteris. Kotryna dar svarsto, ar dėl šio incidento kreiptis į policiją, mat į tokią situaciją pakliuvo pirmą kartą.

„Aš ne pirma tokia ir ne paskutinė. Ir, ačiū Dievui, kad man paskambino geras žmogus ir įspėjo. Prašau jūsų, būkite atidesni, nes šis aferistų pasaulis nežinau, kur ritasi“, – ji tikina, kad savo istorija nori ne kažką nulinčiuoti, tačiau įspėti kitus žmones. 

Siūlo pranešti policijai

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vyresnysis specialistas Tomas Bražėnas teigė, kad sukčiavimo atvejų internete pasitaiko, tad įtarus, kad tapote sukčių auka, rekomenduojama apie tokias veiklas pranešti policijai. 

„Policija patikrins informaciją, o apie tai pranešęs žmogus gali užkirsti kelią kitiems sukčiavimo atvejams“, – primena T. Bražėnas.

GALERIJA

  • Moteris įspėja apie telefonų sukčius: aš ne pirma ir ne paskutinė
Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Arvidas

Prieš keletą metų telefoninis sukčius bandė mane apgauti to meto klasikiniu būdu - kad per mano sąskaitą plaunami pinigai. Po to paskambinau į policiją pranešti apie šį bandymą. Mane paklausė, ar perdaviau sukčiui banko duomenis. Tada aš jo paklausiau ar aš jam panašus į idiotą. Čia mūsų pokalbis pasibaigė, nes policininkas nesuprato kokio velnio aš skambinu, jei nepraradau pinigų. Galiu pasakyti , kad pokalbis su sukčiumi buvo įdomesnis. Jis taip įtikinamai vaidino, kad buvo smagu klausytis.

Irena

Kokie dar gali buti internetiniai pardavinejimai, tai preke is ryto pinigai vakare, arba atvirsksciai, durniu ismislas, sukciu pasipelnijimo saltinis, siuskit pinigus mes atsiusim spyga

Anonimas

dar sms bendraut visai bukai
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS