Narkotikų korupcijos byloje nuteistas advokatas ir buvęs policininkas | Diena.lt

NARKOTIKŲ KORUPCIJOS BYLOJE NUTEISTAS ADVOKATAS IR BUVĘS POLICININKAS

  • 1

Vilniaus apygardos teismas kaltais dėl policijos tyrėjo papirkimo narkotikų byloje pripažino advokatą Arturą Jušinskį ir buvusį Vilniaus apskrities policijos pareigūną.

Už prekybą poveikiu laikinai iš Lietuvos praktikuojančių advokatų sąrašo išbrauktam A. Jušinskiui skirta 63,6 tūkst. eurų bauda, pirmadienį pranešė bylą kontroliavusi prokuratūra.

Penktadienį paskelbtu apkaltinamuoju Vilniaus apygardos teismo nuosprendžiu A. Jušinskiui uždrausta penkerius metus verstis advokato veikla.

Buvusiam policijos pareigūnui Arnoldui Voinovui teismas skyrė galutinę dvejų metų ir ketverių mėnesių laisvės atėmimo bausmę bei 7,5 tūkst. eurų baudą.

Iš A. Voinovo bus konfiskuoti ir kaip kyšis paimti 1,1 tūkst. eurų. Jam taip pat uždrausta penkerius metus dirbti vidaus tarnybos sistemoje.

Ikiteisminį tyrimą šioje byloje atliko Lietuvos kriminalinės policijos biuro (LKPB) pareigūnai, tyrimui vadovavo ir valstybinį kaltinimą teisme palaikė Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

Teismas konstatavo, kad 2019-2020 metais tuomet advokatu dirbęs A. Jušinskis ir policijos pareigūnas A. Voinovas ne kartą tarėsi, jog pastarasis, pasinaudodamas savo tarnyba, pažintimis ar kita tikėtina įtaka valstybės tarnautojams, paveiktų LKPB tyrėją. Pastarasis atliko ikiteisminį tyrimą dėl galimo neteisėto disponavimo labai dideliu narkotinių medžiagų kiekiu bei jų kontrabandos.

Pasak prokuratūros, advokatas, tarpininkaujant policijos pareigūnui, už piniginį atlygį siekė paveikti LKPB tyrėjus ir Vilniaus apygardos prokuratūros prokurorą, vadovaujantį ikiteisminiam tyrimui, kad asmeniui, įtariamam neteisėtu disponavimu labai dideliu narkotinių medžiagų kiekiu ir jų kontrabanda, skirta kardomoji priemonė – suėmimas būtų sušvelninta ir įtariamasis būtų paleistas į laisvę.

Taip pat advokatas, tarpininkaujant policijos pareigūnui, už piniginį atlygį iš LKPB tyrėjo siekė gauti neskelbtiną informaciją apie ikiteisminį tyrimą dėl galimo neteisėto disponavimo labai dideliu narkotinių medžiagų kiekiu ir jų kontrabandos bei apie asmenis, kurių atžvilgiu šis tyrimas yra atliekamas.

Bylos duomenimis, iš viso tuomet advokatu dirbęs A. Jušinskis tuomečiam policijos pareigūnui A. Voinovui kaip kyšį perdavė 14 tūkst. eurų.

A. Voinovas už tarpininkavimą kaip kyšį pasiliko sau 1,1 tūkst. eurų, o LKPB tyrėjui, veikusiam pagal teismo sankcionuotus ikiteisminio tyrimo veiksmus, per kelis kartus kaip kyšį perdavė 12,9 tūkst. eurų. Teismo sprendimu, ši kaip kyšis duota pinigų suma bus konfiskuota.

Vilniaus apygardos teismo nuosprendis nėra galutinis ir dar gali būti skundžiamas apeliacine tvarka.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Tikrinkit MRU ir pradėkit nuo narkodilerės senutės Dalės

Paskui atsekswit grandinę nuo 1980 m ir dar anksčiau - nuo 1952 m. Kaip nomenklatūros šeimose kur mišrios santuokos gimė vien tik atsilikusio vystymosi ir proto ubagai, kaip iš tų išsigimusių vaikų, kur mama rusakalbė, o tėvas nei pusžydis nei koks pusburliokis, neaišku net kas, eksperimentus darė. Kaip žinomiausi teisėjai, prokurorai, valdininkai, partiniai dar nuo tarybinių metų savo vaikus "gydė" ir kiek kainavo "vaistukai", o iš tiesų narkotikai, kai jų pristigdavo ir tada kad ir Bieliausko rašytojo dukra su studentu chemiku namų sąlygomis pravirdavo dozių papildomai ir kaip ir kas jas išplatindavo. Ir esamu metu tie patys veikėjai, visų prokurorų, reisėjų, notarų, statutinių ir net policininkų namuose vaikai narkašai, luošiai, su fiziniais trūkumais ir idiotai su patologijom. Visi šeriami kvaišalais, kartais jie būna su etiketėm, kad tai papildai iš Švedijos ar Indijos, ar Azijos, pvz, Filipinų, kur narkašas Milius išnešė savo skūrą Lietuvoje. Tai iš esmės nepagydomi gyvuliai.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS