Naujausios žinios iš prokuratūros: kraupių muštynių tyrime dedami paskutiniai taškai | Diena.lt

NAUJAUSIOS ŽINIOS IŠ PROKURATŪROS: KRAUPIŲ MUŠTYNIŲ TYRIME DEDAMI PASKUTINIAI TAŠKAI

  • 11

Praėjusių metų pabaigose visuomenę supurtęs incidentas, kurio metu dziudo kovotojas Ignas Mečajus įtariamas žiauriai sužalojęs merginą, netrukus sulauks atomazgos. Ikiteisminio tyrimo išvados nulems, kokia tolimesne linkme pakryps abejingų nepalikusi istorija.

Praėjus devyniems mėnesiams po to, kai lapkričio 16 d. naktį prie Vilniuje esančio baro „La Birra“ įvyko smurto protrūkis, kurio metu nukentėjusi mergina tikina sulaukusi smūgio iš dziudo kovotojo kumščio, ikiteisminio tyrimo eiga jau kitą savaitę turėtų priartėti prie finišo tiesiosios.

Kaip portalui kauno.diena.lt penktadienį sakė Generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Rita Stundienė, ateinantį pirmadienį ar antradienį, tikėtina, jog bus priimtas procesinis sprendimas.

„Arba byla pasieks teismą, arba ikiteisminis tyrimas bus nutrauktas. Koks bus sprendimas, atsakyti negaliu, nes jis dar nepriimtas. Tačiau prokuroras minėjo, jog ikiteisminis tyrimas jau beveik baigtas“, – detalizavo prokuratūros atstovė.

Žurnalistams susisiekus su Vilniaus apygardos prokuratūros 1-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroru Mindaugu Jancevičiumi, kuruojančiu šio incidento ikiteisminį tyrimą, šis daugiau detalių neatskleidė.

Naujienų sako nesulaukiantis ir įtariamojo advokatas Dainius Dargevičius. „Jokių naujų žinių negirdėjau apie du mėnesius“, – teigė jis.

Balandžio pabaigoje portalo kauno.diena.lt kalbintas I. Mečajaus advokatas užsiminė, jog jo klientui yra pareikšti įtarimai dėl viešosios tvarkos pažeidimo ir nesunkaus sveikatos sutrikdymo. Dėl kurio asmens sveikatos sutrikdymo buvo pareikšti įtarimai dziudo imtynininkui, D. Dargevičius atskleisti negalėjo.

Tačiau, kaip jau žinoma iš anksčiau, šiame tyrime nukentėjusiais yra pripažinti du asmenys. Prieš kurį laiką teigta, jog incidento metu nukentėjo ir pats I. Mečajus – jis buvo sumuštas, o dėl vaizdo kameromis užfiksuoto įrašo, kuriame sužalojama mergina, dziudo imtynininkas tikino besigailintis ir linkęs bendradarbiauti su teisėsauga.

Ignas Mečajus/Evaldo Šemioto nuotr.

Primename, kad Kalėdų rytą socialiniame tinkle „Facebook“ jauna mergina pasidalijo vaizdo įrašu, kuriame užfiksuota, kaip, pasak įrašo autorės, dziudo kovotojas kumščiu jai smogia. Pastaroji krenta ant žemės ir pasipila kraujas.

Vilniaus policija patvirtino, kad lapkričio 16 d. apie 4.40 val. nakties pranešta, kad Vilniaus g. 29, prie baro „La Birra“ įvyko konfliktas, kurio metu nepažįstamas asmuo sumušė 1993 metais gimusį J.B. Nukentėjusiajam asmuo trenkė į nosį, o kiek vėliau konstatuotas nosies lūžimas.

Taip pat, teigta, jog agresyvusis užpuolikas vieną kartą trenkė 1997 metais gimusiai merginai. Tačiau nukentėjusioji į policiją nesikreipė. Atvykę medikai nustatė akies voko žaizdą.

Policijai peržiūrėjus visą vaizdo įrašą, paaiškėjo, kad konflikte dalyvavo kelios jaunuolių grupės. Iš jų per visą konflikto trukmę aktyviai įsitraukė nuo 2 iki 5 asmenų. Tarp jų nukentėjusioji mergina nebuvo pastebėta.

GALERIJA

  • Naujausios žinios iš prokuratūros: kraupių muštynių tyrime dedami paskutiniai taškai
  • Naujausios žinios iš prokuratūros: kraupių muštynių tyrime dedami paskutiniai taškai
Evaldo Šemioto nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (11)

As

Kur Masiulis ?

Anonimas

Panašu, kad buvo verta to.

Anonimas

Jei jau lygios teisės, kaip nori Europa, išeina, kad ir mergoms galima duoti į dūlę. Taip ir nutiko.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS