Nukentėjusysis O. Šurajevo byloje pareiškė 60 tūkst. eurų ieškinį | Diena.lt

NUKENTĖJUSYSIS O. ŠURAJEVO BYLOJE PAREIŠKĖ 60 TŪKST. EURŲ IEŠKINĮ

Komiko ir visuomenininko Olego Šurajevo byloje dėl šmeižto, neteisėtos informacijos rinkimo nukentėjusiuoju pripažintas Vadimas Butrimas pareiškė 60 tūkst. eurų ieškinį.

Šį ieškinį per Vilniaus miesto apylinkės teismo posėdį ketvirtadienį pateikė nukentėjusiojo advokatė Marina Gušauskienė.

„Tuo pagrindu prašome, kad kaltinamasis apie nukentėjusįjį skleidė žeminančią informaciją, kad jis nusikaltėlis, nemoka mokesčių, vadino vata, silpno proto žmogumi, rinko duomenis apie nukentėjusį, tuos duomenis: nuotrauką, vardą pavardę viešino“, – sakė nukentėjusiojo advokatė M. Gušauskienė.

„Dėl melagingai skleidžiamos informacijos nukentėjusysis susilaukė visuomenės neigiamos kritikos, buvo gadinamas jo turtas, jam teko keisti gyvenamą vietą, jis priverstas slėpti savo veidą, negali lankytis koncertuose, prekybos centruose, jis negali gyventi įprasto gyvenimo“, – pridūrė ji.

Nukentėjusysis teismo salėje sėdėjo su skrybėle ir juodais akiniais.

Teisėja Justyna Žukovska-Pečiulienė paskelbė, kad civilinis ieškinys priimamas, o nukentėjusysis pripažįstamas civiliniu ieškovu.

Kaltinamasis O. Šurajevas pirmajame teismo posėdyje dalyvavo nuotoliniu būdu, jis išvykęs į užsienį.

Civilinis ieškinys yra kosmosas, gali paprašyti ir milijono, niekas jam nedraudžia tokių sumų.

„Civilinis ieškinys yra kosmosas, gali paprašyti ir milijono, niekas jam nedraudžia tokių sumų. Gal jis nori, kad aš rubliais jam sumokėčiau, nes nei advokatei, nei žmogui, kuris neva nukentėjo, jiems rublių kvapas nėra svetimas“,  – sakė O. Šurajevas.

Nukentėjusiojo advokatė prieštarauja, kad O. Šurajevas byloje dalyvautų nuotoliniu būdu, O Šurajevas teismui teigė, kad artimiausiu metu vyks į Olandiją, taip pat Ukrainą.

Teisėja Justyna Žukovska-Pečiulienė posėdžio pradžioje paskelbė, kad O. Šurajevas kaltinamas padaręs keturias nusikalstamas veikas.

Teismų informacinė sistema skelbia, kad byla teismui perduota dėl žmogaus veiksmų laisvės varžymo, šmeižimo, neteisėto informacijos apie privatų asmens gyvenimą rinkimo bei neteisėto informacijos apie asmens privatų gyvenimą atskleidimo ar panaudojimo.

O. Šurajevas pageidauja, kad byla būtų nagrinėjama ne viešuose teismo posėdžiuose, tačiau teismas apsisprendė kol kas tęsti viešus posėdžius – to prašė ir prokuroras.

O. Šurajevo gynėjas advokato padėjėjas Tomas Juonys nagrinėjant bylą bus skelbiami duomenys apie kaltinamojo ir jo artimųjų gyvenimą, santykius, sveikatos būklę, todėl jo klientui gali kilti grėsmė.

„Dėl kaltinamojo asmenybės ir paramos Ukrainai, byla turi rezonansinį pobūdį, duomenys gali būti ir paviešinti per visuomenės informavimo priemones“, – sakė advokatas.

Tuo metu prokuroras Šarūnas Šimonis pastebėjo, kad apie O Šurajevą internete galima rasti daug įvairios informacijos: gyvenimą, apdovanojimus.

„Jis pats nesislapsto, kaip tik nori viešumo. Ši byla nėra susijusi su seksualiniais nusikaltimais, nėra valstybinių paslapčių. Visuomenė turi teisę žinoti apie tokio pobūdžio galimai padarytas nusikalstamas veikas, kad galima sulaukti tokiais atvejais valstybės gynybos“, – teisme kalbėjo prokuroras.

„Kodėl viešai nepaaiškinti, kodėl taip pasielgė – kodėl rinko duomenis, viešino“, – svarstė Š. Šimonis.

Per pirmąjį posėdį buvo paskelbtas kaltinamasis aktas.

Kaltinimų O. Šurajevas sulaukė feisbuke paskelbęs vaizdo įrašą „Mano istorija apie kovą su vatniku“.

Jame O. Šurajevas sakė, kad V. Butrimas turi autoservisą, nemoka mokesčių.

Prokuratūra taip pat kaltina O. Šurajevą, kad jis nuo 2021 metų sausio iki 2022 metų lapkričio Vilniuje neteisėtai surinko duomenis apie V. Butrimą, jo automobilį,  jį fotografavo, taip pat fotografavo automobilio ir dirbtuvių buvimo vietas.

O. Šurajevas kaltinamas atskleidęs informaciją apie privatų asmens gyvenimą – nukentėjusiojo gyvenamą vietą, dirbtuvių buvimo vietas, nukentėjusiojo vardą ir pavardę.

Visuomenininkas taip pat sulaukė kaltinimų, kad klijavo Ukrainą remiančius lipdukus ant nukentėjusiojo automobilio „Lexus“.

„Neteisėtai, naudodamas psichinę prievartą vertė nukentėjusįjį nusikabinti nuo automobilio Rusijos Federacijos vėliavos spalvų vėliavėlę“, – paskelbė prokuroras.

Byloje paskelbta pertrauka iki kovo 27 dienos.

GALERIJA

  • Nukentėjusysis O. Šurajevo byloje pareiškė 60 tūkst. eurų ieškinį
  • Nukentėjusysis O. Šurajevo byloje pareiškė 60 tūkst. eurų ieškinį
  • Nukentėjusysis O. Šurajevo byloje pareiškė 60 tūkst. eurų ieškinį
  • Nukentėjusysis O. Šurajevo byloje pareiškė 60 tūkst. eurų ieškinį
  • Nukentėjusysis O. Šurajevo byloje pareiškė 60 tūkst. eurų ieškinį
  • Nukentėjusysis O. Šurajevo byloje pareiškė 60 tūkst. eurų ieškinį
  • Nukentėjusysis O. Šurajevo byloje pareiškė 60 tūkst. eurų ieškinį
J. Elinsko/ELTOS nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (52)

Lauris.R

Koks šurajavas ten šurikas nusmutkelnis

Shura

I kulturos ministrus

Olegui Šurajevui jau 35-eri metai,

bet suaugti niekaip negali . Kai ilgai toleruojamos ir suaugusių dėdžių ,,išdaigos " bei ,,humoras" , tai mokosi ir vaikai . P.Olegui Šurajevui kaip ir kitiems,, humoristams" vertėtų paskaityti LR Konstituciją ir susipažinti bent su II skirsniu ŽMOGUS IR VALSTYBĖ . Sakoma ,kad ne bausmės dydis yra svarbus,o jos neišvengiamumas . Per ilgai buvo pro pirštus žiūrima į kai kurių veikėjų nuolatinius žeminimus ir etikečių klijavimus ant kitų žmonių, turinčių kitokią nuomonę,kitokias pažiūras ir t.t.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS