Nuosprendžius išgirdo pusė Lapinų grupuotės narių | Diena.lt

NUOSPRENDŽIUS IŠGIRDO PUSĖ LAPINŲ GRUPUOTĖS NARIŲ

  • 0

Vilniaus apygardos teismas (VAT) penktadienį realiomis arba lygtinėmis laisvės atėmimo bausmėmis nuteisė 13 iš 27 Lapinų grupuotės narių.

Nepaisant to, kad dėl įrodymų trūkumo buvo išteisintas Remigijus Byčius, kuris laikytas vienu grupuotės lyderių, Gendrikas Lisovskis už grotų turės praleisti 12 metų, Andrejus Denisas - 14 metų, Jonas Dačka - 16 metų, pranešė interneto portalas lrytas.lt.

Taip pat buvo konfiskuoti jų automobiliai, grynieji pinigai, kitoks turtas.

Šios grupuotės vadeiva, Lapinu vadinamas Justas Belousovas, slapstosi nuo teisėsaugos. Pagrindiniais jo pagalbininkais laikomi vyrai sulaukė griežtų bausmių.

Prokurorai Lapinų grupuotę laikė ginkluotu susivienijimu, bet teismas šį kaltinimą pašalino. Neįrodyta, kad kiti šios grupuotės nariai būtų naudojęsi ginklais.

Taip pat liko nenustatyta, kokį kiekį narkotinių medžiagų galimai platino kai kurie grupuotės nariai.

„Jei narkotinių medžiagų nebuvo rasta, jų kiekio neįmanoma nustatyti nei klausantis telefonų pokalbių, nei kitomis sekimo priemonėmis“, – lrytas.lt citavo VAT teisėją Arūną Kisielių.

Neįrodžius, kiek ir kokių narkotikų turėjo kai kurie grupuotės nariai, jie buvo išteisinti.

Teisėjas teigė, jog bausmės šiek tiek buvo sušvelnintos ir dėl ilgo bylos tyrimo – jis užtruko penkerius metus. Dauguma šios grupuotės narių buvo sulaikyti 2009 metų rudenį. Tirdami šios grupuotės veiklą pareigūnai iš viso buvo sulaikę per 60 asmenų.

Nemažai jų buvo pradėję bendradarbiauti su teisėsauga ir visiškai pripažino savo kaltę.

Pareigūnai yra skelbę, kad „lapinai“ yra išplatinę per 63 kilogramus amfetamino ir metamfetamino, 10 kilogramų kanapių ir jų dalių, ne mažiau kaip kilogramą kokaino ir per 13 tūkst. psichotropinių tablečių. Vilniuje buvo aptikta šios grupuotės narkotikų laboratorija. Joje gamintas amfetaminas.

Per kratas iš jų paimta ir 15 įvairių šaunamųjų ginklų bei apie 120 šovinių.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS