Nutarties dėl S. Pauliko paleidimo neišsiuntusi sekretorė nuobaudos išvengė | Diena.lt

NUTARTIES DĖL S. PAULIKO PALEIDIMO NEIŠSIUNTUSI SEKRETORĖ NUOBAUDOS IŠVENGĖ

  • 4

Vilniaus miesto apylinkės teismo posėdžių sekretorė Rasa Zdanavičienė pripažinta padariusi tarnybinį nusižengimą, kai neišsiuntė nutarties prokurorei dėl Sauliaus Pauliko paleidimo. Tačiau drausminė nuobauda jai neskirta.

Pasak teismo pranešimo, apsiribota pokalbiu ir pasiaiškinimu – teisme sekretorė dirba daugiau nei 20 metų - nuo 1993-iųjų ir iki šiol nėra turėjusi jokių nuobaudų, o jos tarnybinė veikla už 2014 metus buvo įvertinta gerai. Tai pripažinta lengvinančiomis aplinkybėmis.

„Teismo administracijos vertinimu, tokia priemonė iki šiol be nusižengimų dirbančiam valstybės tarnautojui yra pakankama, kadangi vien tarnybinio patikrinimo atlikimas, papildomų įpareigojimų nustatymas, darbinės veiklos kritika pasiekė tikslą – aktyvinti atsakingą pareigų vykdymą“, - rašoma teismo pranešime.

Konstatuota, kad Vilniaus miesto apylinkės teismo posėdžių sekretorė R.Zdanavičienė iš dalies pažeidė teismo posėdžių sekretoriaus pareigybės aprašymo reikalavimus, nurodančius, kad sekretorius privalo laiku išsiųsti neįsiteisėjusių procesinių dokumentų patvirtintas kopijas įstatyme numatytiems asmenims. Sausio pabaigoje paaiškėjo, kad prokuratūrai nebuvo išsiųstas teisėjo nutarties dėl nuteistojo S. Pauliko lygtinio paleidimo nuorašas.

S.Pauliką į laisvę paleido Vilniaus miesto apylinkės teismas, o Vilniaus prokurorė Danutė Mekionienė sakė jo laiku neapskundusi, nes negavo teismo nutarties. Byla nagrinėta rašytinio proceso tvarka. Apylinkės teismo nutartis dėl S.Pauliko paleidimo apskųsta Vilniaus apygardos teismui, prokurorė skundas bus nagrinėjimas vasario 20 dieną.

Po šio įvykio Vilniaus miesto apylinkės teisme pirmininkės Loretos Braždienės pavedimu nedelsiant įvykdytas teismo posėdžių sekretorių 2014 metų rugsėjo 1 – 2015 metų sausio 30 dienos veiklos tarnybinis patikrinimas. Tikrinama, kaip teismo posėdžių sekretoriai vykdo Baudžiamojo proceso kodekso reikalavimus, susijusius su teismo procesinių dokumentų išsiuntimo terminų laikymusi bylose dėl lygtinio paleidimo.

Apibendrinus rezultatus paaiškėjo, kad šiuo klausimu teismo praktika nėra vieninga. Pastebėti netikslumai aptarti teismo darbuotojų ir valstybės tarnautojų susirinkime. Patikrinimas bus pakartotas 2015 metų lapkričio mėnesį.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Tiesa

Absurdas, nera turejusi nuobaudu o kad teista uz dokumentu klastojima straipsnio autorius nutyli :)

Jo,

Pirmiausia, kaip ir dera, reikėjo susirasti „šestiorkę”, kuriai galima suversti kaltinimus, o tada rasti lengvinančias aplinkybes, kad realiai ji nebūtų nubausta. Valdiškoje tarnyboje ir vilkas sotus, ir avis sveika gavosi. Munduras nuplautas. O kaip žudiko AUKOS? O tai nieko nedomina.

Manau

Manomao turi gera ,,stoga" Cia ne menkniekis,o visa eile piknaudziavimu.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS