Nuteistas Rusijos šnipas N. Filipčenka skundžia nuosprendį | Diena.lt

NUTEISTAS RUSIJOS ŠNIPAS N. FILIPČENKA SKUNDŽIA NUOSPRENDĮ

Dėl šnipinėjimo liepos pradžioje Vilniaus apygardos teisme nuteistas Rusijos pilietis Nikolajus Filipčenka apskundė nuosprendį Lietuvos apeliaciniam teismui.

„Vilniaus apygardos teisme buvo gautas apeliacinis skundas. Jis bus perduotas nagrinėti Lietuvos apeliaciniam teismui“, – BNS ketvirtadienį sakė Apeliacinio teismo atstovė spaudai Vilma Budėnienė.

Lietuvos teisėsauga teigia, kad 2015 metais sulaikytas keturiasdešimtmetis vyras yra Rusijos Federalinės saugumo tarnybos (FSB) Karaliaučiaus srities valdybos karininkas.

Vilniaus apygardos teismas liepos pradžioje paskelbė, kad N. Filipčenka naudojosi suklastotais dokumentais, siekdamas nuslėpti tikrąją tapatybę, ir ne kartą neteisėtai kirto šalies sieną. Jis buvo nuteistas dešimčiai metų kalėjimo.

Teisėsauga anksčiau skelbė, kad N. Filipčenka siekė užverbuoti Vadovybės apsaugos departamento pareigūnus įtaisyti pasiklausymo įrangą prezidentės Dalios Grybauskaitės kabinete ir rezidencijoje.

Anot Valstybės saugumo departamento, tai pirmas atvejis Lietuvoje, kai dėl šnipinėjimo buvo sulaikytas kadrinis Rusijos saugumo tarnybos darbuotojas.

Nuteistojo advokatė Galina Kardanovskaja sakė, kad Lukiškėse vienutėje kalinamas jos klientas kaltę neigia.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS