Nutrauktas ikiteisminis tyrimas dėl įtariamo K. Palikšos vertimo nepilnametį santykiauti | Diena.lt

NUTRAUKTAS IKITEISMINIS TYRIMAS DĖL ĮTARIAMO K. PALIKŠOS VERTIMO NEPILNAMETĮ SANTYKIAUTI

  • 22

Prokuratūra nutraukė ikiteisminį tyrimą dėl Vilniaus arkivyskupijos kanclerio Kęstučio Palikšos įtariamų seksualinių nusikaltimų prieš tuo metu nepilnamečiu buvusį vaikiną.

Kaip pranešė pranešė prokuratūra, Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroras, įvertinęs atnaujinto ikiteisminio tyrimo metu surinktus duomenis, liudytojų parodymus, priėmė nutarimą nutraukti ikiteisminį tyrimą dėl galimai prieš nepilnametį asmenį 2018-2020 metais vykdytų seksualinio pobūdžio nusikaltimų.

„Toks sprendimas priimtas konstatavus, kad nepadaryta veika, turinti nusikaltimo ar baudžiamojo nusižengimo požymių“, – nurodoma pranešime.

Nutarime nutraukti ikiteisminį tyrimą taip pat nurodoma, kad byloje buvo atlikti visi įmanomi procesiniai veiksmai, imtasi visų galimų procesinių priemonių surinkti tyrimui reikšmingus duomenis bei ištirti visas bylos aplinkybes, tačiau tyrimo metu gauti duomenys neleidžia daryti kategoriškų ir neginčijamų išvadų, jog asmens atžvilgiu buvo padarytos seksualinio pobūdžio nusikalstamos veikos.

„Konstatuota, jog seksualinių santykių metu jaunuoliui buvo daugiau negu 16 metų, seksualiniai santykiai vyko abipusiu sutarimu, nenustatyta, kad prieš jaunuolį būtų naudoti prievartiniai veiksmai. Nesant objektyvių duomenų, patikimai patvirtinančių, jog buvo padaryta nusikalstama veika, ikiteisminis tyrimas nutraukiamas“, – teigia prokuratūra.

Tyrimas birželio 1-ąją buvo atnaujintas po to, kai portalas „Delfi“ paskelbė 19-mečio liudijimą, kad su Vilniaus arkivyskupijos kancleriu palaikė intymius santykius, kai jam tebuvo 15 metų. Už tai jis teigė ne vienerius metus gaudavęs itin dideles pinigų sumas.

Teisėsauga pradėjo tyrimą dėl vertimo lytiškai santykiauti, atliko kratas. Galiausiai dvasininkui skirta bauda už pornografinio turinio laikymą, o kaltinimai dėl privertimo lytiškai santykiauti panaikinti, neįrodžius, jog jaunuolis tai daryti buvo verčiamas.

Atnaujintas ikiteisminį tyrimas buvo atliekamas dėl įtarto nepilnamečio privertimo lytiškai santykiauti, lytinės aistros tenkinimo pažeidžiant nepilnamečio asmens seksualinio apsisprendimo laisvę ir neliečiamumą bei seksualinio priekabiavimo.

Pasak prokuratūros, tyrimo metu buvo apklaustas ir galimai nukentėjęs jaunuolis, kiti liudytojai, galėję suteikti tyrimui reikšmingos informacijos, atlikti papildomi tyrimo veiksmai.

Prokuroro nutarimas nutraukti ikiteisminį tyrimą gali būtų skundžiamas aukštesniajam prokurorui.

Rašyti komentarą
Komentarai (22)

vaje

Jaunuolis, augintas vaikų namuose, pavogęs pinigus iš šio tarpininko tarp Dievo ir žmonių - kalėjime. Ar geras toks tarpininkas, ar vertas jis žmonių pasitikėjimo, ar švarūs jo rankose tie pinigai? Belieka tikėtis, kad viskas pasisuks į gera?

liūdnoka

Cekava ciocė sakytų: na ir kunigo moralė, na ir vaikų namų auklėjimas. Gerai, kad šitas nebus teisiamas, bet gal ir aną geriau paleisti, kas tie pinigai. Kunigai ragina tikinčiuosius eiti išpažinties. Įdomu, kaip su kunigų išpažintim?

Fantastika \\\\\.../////

Būrelis berniukų ir kunigėlis eina į miškelį "pasivaikščioti".____Bet tai buvo,manau ir dabar tas paccc.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS