Oro uoste sulaikytas iš Anglijos grąžintas vyras | Diena.lt

ORO UOSTE SULAIKYTAS IŠ ANGLIJOS GRĄŽINTAS VYRAS

  • 0

Vilniaus oro uoste pasieniečiai sulaikė iš Anglijos už įstatymų pažeidimus išsiųstą Pakruojo rajono gyventoją. Tarp jo dokumentų VSAT pareigūnai aptiko, įtariama, suklastotą lietuvišką vairuotojo pažymėjimą.

Penktadienį Vilniaus oro uoste dirbę VSAT pareigūnai jau turėjo informacijos, kad iš Londono atskrendančiame lėktuve yra grąžinamas asmuo.

Orlaivio įgula, kaip įprasta tokiais atvejais, pasieniečiams perdavė iš Anglijos už įstatymų pažeidimus išsiųsto 25 metų Pakruojo rajono gyventojo dokumentus. Vyras buvo pristatytas į oro uosto užkardos patalpas.

Jo dokumentų patikros metu pasieniečiai taip išsiaiškino, kad keleivio turėtas lietuviškas vairuotojo pažymėjimas, įtariama, yra visiška klastotė.

Dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu VSAT Vilniaus pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai Pakruojo rajono gyventojui gresia bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki 4 metų.

Areštinėje vyras praleido beveik 2 paras. Pakruojo rajono gyventojui skyrus kardomąsias priemones dokumentų paėmimą ir rašytinį pasižadėjimą neišvykti jis paleistas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS