P. Gražulis „Judex“ kuro kortele mokėjo už pažįstamos partietės automobilio degalus | Diena.lt

P. GRAŽULIS „JUDEX“ KURO KORTELE MOKĖJO UŽ PAŽĮSTAMOS PARTIETĖS AUTOMOBILIO DEGALUS

Seimo narys Petras Gražulis bendrovės „Judex“ kuro kortele mokėdavo už pažįstamos moters degalus, paaiškėjo iš šios moters ketvirtadienio liudijimų parlamentaro piktnaudžiavimo byloje.

Partijos „Tvarka ir teisingumas“ narė Jovita Begonytė Vilniaus apygardos teisme pasakojo, kad su P. Gražuliu tikriausiai susipažino per vieną iš partijos sąskrydžių ar Prienų miesto šventę ne anksčiau nei 2015 metais.

Moteriai lankantis Vilniuje politikas kelis kartus pasinaudojo jos asmeniniu automobiliu ir paskui į kuro baką įpylė dyzelino.

„Neklausiau, kokiom lėšom, kai dovanoja. Pasirodo, reikia klausti“, – teismui sakė liudytoja. Per apklausą vykstant ikiteisminiam tyrime jai buvo parodyti vaizdo įrašai iš degalinių, juose moteris atpažino save, savo automobilį.

Vėliau moteris iš žiniasklaidos sužinojo apie Seimo nario sąsajas su įmone „Judex“, politiko naudotą „Judex“ kuro kortelę.

Buvęs šios įmonės generalinis direktorius Rimantas Kičas anksčiau yra pripažinęs, kad įmonė turėjo dvi kuro korteles, vieną turėjo jis, o kitą – tuometinė darbuotoja Patricija Pachomovaitė.

R. Kičas tvirtino negalįs paaiškinti, kokiu būdu „Judex“ kuro kortelė atsirado pas politiką.

„P. Gražulis, kaip džentelmenas, pasiūlė užpilti į mano kuro baką, aš sutikau. P. Gražulis įpylė apie 20 litrų dyzelio. Aš siūliau atiduoti pinigus, jis sakė, kad nereikia“, – 2016 metais padarytą Seimo nario paslaugą teisme prisiminė moteris.

Veterinarijos instituto atstovo skambutis „Judex“

Teismą kaip liudytoją apklausė ir buvusį Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Nacionalinio maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo instituto Kauno skyriaus vadovą Vytautą Pamakštį.

„Kiek pamenu, 2015 metais gal skambutis buvo, prisistatė žmogus Petro Gražulio vardu, domėjosi mėginių pristatymu“, – prisiminė liudytojas.

Anksčiau jam buvo pateikti įtarimai dėl tyrimo protokolų klastojimo, tačiau vėliau jie buvo panaikinti.

Specialiosios tarnybos užfiksavo V. Pamakščio skambutį buvusiai įmonės „Judex“ generalinio direktoriaus pavaduotojai Rasai Tušienei.

„Judexui“ pataikiau? Žiūrėkit, turiu įspėti, pas jus trijuose buvo... (..), ar girdit?“, –  kalbėjo V. Pamakštys.

Prokuroras Rolandas Stankevičius teiravosi V. Pamakščio, apie ką jis informavo R. Tušienę ir ar tai nebuvo apie tyrimo eigą. Taip pat klausė, ar toks informavimas įėjo į jo pareigas ir taip informuodavo visas įmones.

Liudytojas atsakė, kad įmonėms paprastai buvo siunčiami protokolai.

Nuteistas dėl kyšininkavimo

2018 metais V. Pamakštys Kauno apygardos teismo nuosprendžiu buvo nuteistas už kyšininkavimą, kad nenustatytų pažeidimų dėl bakterijomis užterštos mėsos.

V. Pamakščiui už kyšininkavimą ir dokumentų klastojimą skirta 24 tūkst. eurų bauda. Vėliau nuosprendį paliko galioti Lietuvos apeliacinis teismas, jo nekeitė ir Aukščiausiasis Teismas, rodo teismų informacinės sistemos LITEKO duomenys.

Už naudojimąsi V. Pamakščio paslaugomis šioje byloje taip pat buvo nubaustos bendrovių „Nematekas“, „Kaišiadorių agrofirma“, „Norvelita“ atstovės.

Į Rusiją eksportuojamoje „Judex“ šaldyto maisto produkcijoje Rusijos pareigūnai 2015 metais aptiko listerijos bakterijų.

Kaltinamajame akte rašoma, kad Seimo narys P. Gražulis padėjo tvarkyti bendrovei „Judex“ su tuo susijusias problemas: ne kartą skambino Lietuvos ir Rusijos pareigūnams, ragino duoti kyšius, prašė pažeisti galiojančias tvarkas.

Buvęs tarnybos vadovas tvirtino, kad visuomenei buvo suformuota nuomonė, jog „Judex“ produkcijoje listerijos bakterijų būta, nors iš tiesų tokia pirminė informacija nepasitvirtino.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

Netikiu šitos žhrnalistės melu. Gražulis puolamas,niekina.as už tiesą ,kurią jis papasakoja per Pūko radiją. Nes tiesa dabartiniai aferistu valdai nepatinka ,jie negali pakęsti kai jų juodi darbsi išnešami iš seimo Lietuvos žmoniems. Parazitų gvardija koncervyno gyvatynas su nevykėliu priešaky. Nieko viskas sugrįš į jų namus į jų šeimas Nepasirodys mažai

SUSIJUSIOS NAUJIENOS