Pakeistas nuosprendis avarijoje motociklininką pražudžiusiam senoliui | Diena.lt

PAKEISTAS NUOSPRENDIS AVARIJOJE MOTOCIKLININKĄ PRAŽUDŽIUSIAM SENOLIUI

Vilniaus apygardos teismas panaikino išteisinamąjį nuosprendį automobilio vairuotojui, anksčiau išteisintam dėl motociklininko mirties.

Vilniaus miesto apylinkės teismas pernai buvo paskelbęs, kad motociklininkas mieste važiavo dideliu greičiu ir padarė šiurkštų pažeidimą. Motociklo vairuotojas Vilniaus mieste, Šiaurės miestelyje, važiavo 89,2 kilometro per valandą greičiu, nors leistinas greitis toje vietoje – 50 kilometrų per valandą.

Tuo metu privačios bendrovės ekspertas paskaičiavo, kad automobiliui „Škoda Fabia“ išvažiavus iš šalutinės gatvės, jo judėjimo greitis buvo apie 5 kilometrai per valandą.

Bylą peržiūrėjęs Vilniaus apygardos teismas nusprendė, kad dėl tragiškos avarijos kaltas automobilį vairavęs 79 metų Eduardas Osipovas.

Pirmadienį trijų teisėjų kolegija paskelbė, kad automobilį „Škoda Fabia“ vairavęs E. Osipovas šalutiniu keliu Lakūnų gatve važiavo link nelygiareikšmių kelių sankryžos su Žirmūnų gatve ir, artėdamas prie sankryžos su Žirmūnų gatve, pažeidė Kelių eismo taisyklių „Duoti kelią“ reikalavimus.

Pasak teismo, mašinos vairuotojas buvo neatidus ir neatsargus, įvažiavo į sankryžą, kur nedavė kelio pagrindiniu keliu - Žirmūnų gatve iš kairės pusės prie sankryžos artėjančiam motociklui „Piaggio“.

Susidūrimo metu žuvo jaunas motociklininkas.

„Nusikaltimas įrodytas“, – paskelbė teisėjai.

Jie pripažino, kad šioje baudžiamojoje byloje nagrinėjama situacija, kai abu eismo dalyviai pažeidė Kelių eismo taisykles. Tačiau aplinkybė, kad E. Osipovas nurodė, jog prieš įvažiuodamas iš šalutinio kelio į pagrindinį kelią juo važiuojančio motociklo nematė, nėra pagrindas daryti išvadą, kad dėl eismo įvykio yra kaltas tik motociklo vairuotojas, viršijęs maksimalų leistiną greitį.

Avarija įvyko 2015 metų rugpjūčio 11 dieną, apie 15 val., Vilniuje, Šiaurės miestelyje. Byla iš pradžių buvo nagrinėjama Vilniaus miesto apylinkės teisme, vėliau apygardos teisme, atliktos ekspertizės, apklausti liudytojai.

Po Vilniaus apygardos teismo verdikto nuosprendis įsiteisėjo.

Teisėjai nusprendė nesiųsti į kalėjimą iki tol neteisto ir administracine tvarka nebausto garbaus amžiaus vairuotojo.

„Bausmės tikslai bus pasiekti be realaus laisvės atėmimo, nustatyta, jog ši veika padaryta dėl neatsargumo“, – mano teismas.

E. Osipovui skirta trejų metų laisvės atėmimo bausmė, jos vykdymą atidedant tokiam pačiam laikotarpiui. Iš nuteistojo atimta teisė dvejus metu vairuoti kelių transporto priemonę.

Žuvusiojo Igno T. šeimai (našlei, vaikams, mamai) jis turės sumokėti 45 tūkst. eurų neturtinės žalos.

Taip pat turės sumokėti nukentėjusiųjų advokato išlaidas teisme.

Prokuratūra ir teismas apribojo senjoro teises disponuoti savo piniginėmis lėšomis dviejų bankų sąskaitose.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Joo

Viką lėmė neteisingas paties senuko liudijimas. Turėjo sakyti kad tuo metu kai ivažinėjo į sankryžą įsitikino, kad įprastu atstumu transporto priemonių kurioms galėtų sutrukdyti nebuvo. Per tą laiką, kol įvažiavo netikėtai atsirado ir atsitrenkė greitį viršijęs motociklas.

Bele kas

Su galvą negerai?! Rusiška pavardė tai "rasizmas"?

Marius

Motociklininkams nei dirzu nereikia nei oro pagalviu zodziu nieko, o pavojus atsitrenkti simta kart didesnis negu lengvosios masinos. Gal pagaliau rasit kazkokiu draudimu kad tie pasele dvieju ratu lakunai nenardytu po miesta.? Siulau kiekvienam motociklui priverstinai imontuot gps siustuva su greicio fiksavimais tiesiai i policijos duomenu baze, jei virsijai greiti iskart bauda!!!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS