Iš pareigų traukiasi Vilniaus darželio-mokyklos „Svaja“ laikinoji direktorė V. Čižauskienė | Diena.lt

IŠ PAREIGŲ TRAUKIASI VILNIAUS DARŽELIO-MOKYKLOS „SVAJA“ LAIKINOJI DIREKTORĖ V. ČIŽAUSKIENĖ

  • 3

Iš pareigų traukiasi Vilniaus darželio-mokyklos „Svaja“, kurioje dirbo Valstybės saugumo departamento (VSD) grėsmių ataskaitoje įvardinta pedagogė, laikinoji direktorė Viktorija Čižauskienė, ketvirtadienį pranešė LRT radijas.

„Aptarėme su direktore tą situaciją, aš pabandžiau jai paaiškinti, kokia yra savivaldybės pozicija šiuo atveju ir kad tikrai situacija nėra pati maloniausia. Ji pati pasiūlė, sako, jeigu aš darau žalą savivaldybei, aš norėčiau būti atleidžiama iš pareigų tam, kad tos žalos nebūtų“, – ketvirtadienį sakė Vilniaus vicemeras Arūnas Šileris.

Antradienį iš šios mokyklos išėjo Valstybės saugumo departamento grėsmių nacionaliniam saugumui vertinimuose minėta pedagogė, direktoriaus pavaduotoja Ela Kanaitė. Apie tai pirmasis paskelbė naujienų portalas „15min“.

Kaip nurodo „15min“, 2015 metų VSD ataskaitoje E. Kanaitė paminėta kaip viena iš asociacijos „Pagrindinių teisių gynimo ir tyrimo centras“ steigėjų, Rusijos ambasados Vilniuje koordinuojamos Respublikinės tėvynainių tarybos narė. E. Kanaitė taip pat vadovavo Lietuvos rusų mokyklų mokytojų asociacijai.

2015 metų ir 2016 metų ataskaitose teigiama, kad E. Kanaitė savo veikla padeda užtikrinti Rusijos įtakai palankią terpę.

Pasak departamento, 2014 metais Lietuvos mokyklų rusų mokomąja kalba moksleiviai dalyvavo Rusijos finansuojamuose užsiėmimuose, propagandiniuose renginiuose. Anot VSD, tokiu būdu Rusija siekia ruošti užsienio rusakalbio jaunimo lyderius ir formuoti jai lojalią tėvynainių kartą.

Anot portalo, E. Kanaitei už nuopelnus Rusijai 2012 metais buvęs Rusijos prezidentas Dmitrijus Medvedevas įteikė apdovanojimą.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Oop

Şileti tu lietuvos padla!!!!! Slove Rusams!!!! Suka, tau mokintis is ju reikia

Akivaizdu!

Tik kvailys nesupranta, kad Vilniaus vicemeras Arūnas Šileris „išėdė“ direktorę iš darbo ir vaidina nekaltą avinėlį, būdamas tikras veidmainis, melagis, mobingo meistras.

Kada

Adolfas eme valdzia Vokietijoje,buvo lygiai tas pats. Fasizmas nesikeicia!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS