Vilniaus prokurorė skrieja iš darbo už tarnybinius nusižengimus | Diena.lt

VILNIAUS PROKURORĖ SKRIEJA IŠ DARBO UŽ TARNYBINIUS NUSIŽENGIMUS

  • 0

Generalinis prokuroras Evaldas Pašilis trečiadienį iš pareigų atleido Loretą Martinaitytę, ėjusią Vilniaus apylinkės prokuratūros Antrojo skyriaus prokurorės pareigas.

Tokį sprendimą generalinis prokuroras priėmė atsižvelgdamas į nustatytus tarnybinius nusižengimus, pranešė Generalinė prokuratūra.

Prokuratūros atstovė Rita Stundienė BNS sakė, kad atleidimo priežastimi tapo prokurorės „nevienkartinis domėjimasis kitų prokurorų vadovaujamais ikiteisminiais tyrimais“, kai L. Martinaitytė nebuvo aukštesnioji prokurorė.

„Aukštesnysis prokuroras turi tam teisę, o čia eina kalba apie lygiaverčio prokuroro domėjimąsi kito atliekamu ikiteisminiu tyrimu. Kiekvienas prokuroras yra savarankiškas bylos vadovas ir yra nepriimta dalintis, teirautis tokios informacijos, nes tai yra ikiteisminio tyrimo duomenys“, – sakė R. Stundienė.

Pasak jos, atleidžiama prokurorė domėjosi keletu ikiteisminių tyrimų.

„Visuomet sunku ir nemalonu pripažinti, kad kolega savo veiksmais sulaužė duotą priesaiką, pažemino prokuroro vardą, šiurkščiai pažeidė nepriklausomumo, teisėtumo, atsakomybės, sąžiningumo ir kitus principus bei reikalavimus, kuriuos visuomenė pagrįstai kelia prokurorams. (...) Skirdamas griežčiausią tarnybinę nuobaudą vadovaujuosi įsitikinimu, kad tolimesnė tarnyba ir prokuroro statusas nesuderinami su nustatytais pažeidimais”, - teigia E. Pašilis.

Tarnybinio patikrinimo komisija, vadovaudamasi surinktais duomenimis, nustatė, kad būdama prokurore L. Martinaitytė padarė šiurkščius tarnybinius pažeidimus, jos elgesys buvo nesuderinamas su prokurorės elgesiu. Pripažinta, kad visi pažeidimai buvo tyčiniai, padaryti aktyviais veiksmais.

Vykstant tarnybiniam patikrinimui L. Martinaitytė nuo šių metų liepos 27 dienos buvo nušalinta nuo pareigų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS