Istorijoje dėl „dingusios“ mažametės dedamas taškas: jokio pagrobimo nebuvo | Diena.lt

ISTORIJOJE DĖL „DINGUSIOS“ MAŽAMETĖS DEDAMAS TAŠKAS: JOKIO PAGROBIMO NEBUVO

Po beveik dviejų parų paieškų Vilniaus policija pranešė, kad sostinėje mažametė mergaitė nebuvo pagrobta.

„Galiu nuraminti Vilniaus gyventojus, kad tokio įvykio, kaip vaiko pagrobimas, nebuvo“, – penktadienio vakarą per spaudos konferenciją sakė Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Saulius Gagas.

„Asmenys, matę įvykį, galėjo interpretuoti jį savaip“, – pridūrė jis.

Pasak S. Gago, į policiją per pastarąsias dienas dėl vaiko pagrobimo niekas nesikreipė.

„Per dvi paras policija, atlikusi daugybę veiksmų ir išanalizavusi gautą informaciją, nenustatė, kad tuo metu, toje vietoje būtų įvykdytas toks nusikaltimas“, – tvirtino  sostinės policijos vadas.

Policija siūlys prokurorams nutraukti pradėtą ikiteisminį tyrimą dėl vaiko pagrobimo.

Pasak Vilniaus policijos vadovo, toks sprendimas priimtas atsižvelgus į „liudijimų visumą“.

„Vertinome įrodymų liudijimų visumą ir priėmėme tokį sprendimą. Tai yra ne tik asmenų parodymai, tai yra kiti duomenys apie tą įvykį. Ir jų visuma leido priimti tokį sprendimą“, – teigė S. Gagas.

Asmenys, matę įvykį, galėjo interpretuoti jį savaip.

„Įvykis gal ir buvo, bet nusikaltimo kaip vaiko pagrobimas, nėra duomenų, kad buvo“, – pridūrė jis.

Pasak Vilniaus policijos vadovo, pranešimas apie neva Sausio 13-osios gatvėje pagrobtą mažametę mergaitę vertintas labai rimtai, buvo sutelktos „maksimalios pajėgos išaiškinti šį visuomenėje didelį rezonansą sukėlusį įvykį“.

S. Gagas teigė, kad tokį atvejį galima laikyti geromis pratybomis.

„Pratybos tikrai buvo geros, policija atliko daugybę veiksmų, parodė policijos kaip komandos susitelkimą, gebėjimą bendrauti bendradarbiauti su partneriais, institucijomis“, – įvykį komentavo jis.

Sostinės policijos vadovas tvirtino, kad neplanuojama pradėti ikiteisminio tyrimo dėl melagingo pranešimo.

„Melagingu pranešimu laikome pranešimą, kai žmogus tendencingai teikia melagingą informaciją. Esame skirtingi ir tam tikrus dalykus skirtingai suprantame. Šiuo atveju mes neturime duomenų, kad tai būtų melagingas pranešimas“, – teigė jis.

Galimai pagrobtos mergaitės paieška Vilniuje

Butauto Barausko, I. Gelūno / Fotobanko nuotr.

Policijos departamento atstovas spaudai Ramūnas Matonis anksčiau portalui sakė, kad bus paskelbta naujausia informacija, ką policijai pavyko nuveikti per dvi tyrimo paras.

Pasak policijos atstovo, vakar paskelbto policijos sudaryto fotoroboto asmenybės kol kas nepavyko nustatyti, bet, anot pareigūno, policija gavo daugybę informacijos.

Jokie galimai pagrobtos mergaitės artimieji neatsiliepė.

„Policija iki šiol nesulaukė jokio pranešimo dėl dingusio vaiko ar namo negrįžusių vaikų“, – sakė policijos atstovas R. Matonis.

Socialiniuose tinkluose tarp žmonių komentarų vis garsiau skelbta nuomonė, kad galbūt pagrobimo visai nebuvo, o tik tėvas atvažiavo į žaidimų aikštelę parsivežti nepaklusnios dukros.

R. Matonis komentavo, kad policija neatmeta ir tokios įvykio versijos.  

„Policija svarsto visas galimas versijas, ir tokia versija bus patvirtinta arba atmesta, kai policija surinks tam pakankamai duomenų“, – sakė R. Matonis.

Trečiadienį Vilniuje gavus pranešimą apie galimai pagrobtą mergaitę pradėtas ikiteisminis tyrimas, jos intensyviai ieškota visą ketvirtadienio naktį.

Apie 19 val. 14 min. pranešta, kad Vilniuje, Sausio 13-osios gatvėje, į nenustatytos markės sidabrinės ar geltonos spalvos automobilį užsienietiškais numeriais galėjo būti įsodinta apie 11–12 metų mergaitė.

Policija teigia sulaukusi šimtų piliečių pranešimų, informacijos, ji buvo tikrinama.

Sostinės policijos vadovas Saulius Gagas ketvirtadienio popietę teigė, kad kol kas tiriamos visos įvykio versijos, neatmetant ir melagingo pranešimo.

Rašyti komentarą
Komentarai (48)

Kaziukas

Sveiki.Manau ,kad auka gali būti ar girtuoklių vaikas,ar iš vaikų namų.Greičiausiai grobė pedofilams.Kaip žinote jie turi gerą stogą.Ir policijos dūdelė pasikeitė.Burna su juosta klijavo,į bagažinę įkišo.Vaiką vijosi.Tai čia policijai nieko tokio?Gal būtų vietoj organams išpjaustę ir jai nieks nesikreiptų,pareiškimo nerašytų, sakytų čia dzin.Išmėsinėjimo nebuvo,nieks nesikreipė.Nu ar jie savų protu galvoja.Pedofilai valdo.Jau seniai aišku.

D

Kam tas spektaklis buvo reikalingas tik begalvei zino

Logika

Jos niekas nepasigedo tai vaikai prikure fantaziju.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS