Pareigūno nušautos moters tragedijoje – posūkis: įvykį tirs STT, kad visuomenei nekiltų abejonių | Diena.lt

PAREIGŪNO NUŠAUTOS MOTERS TRAGEDIJOJE – POSŪKIS: ĮVYKĮ TIRS STT, KAD VISUOMENEI NEKILTŲ ABEJONIŲ

  • 45

Siekiant užtikrinti objektyvumą, ikiteisminį tyrimą dėl policininko nušautos moters atliks Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT), ketvirtadienį pranešė prokuratūra.

STT Centrinei tyrimo valdybai tyrimas perduotas trečiadienį.

„Toks Generalinės prokuratūros sprendimas priimtas siekiant, kad būtų gauti visi išsamūs bei objektyvūs duomenys apie faktines įvykio aplinkybes ir visuomenei nekiltų jokių abejonių dėl nešališko ir detalaus šio tragiško įvykio ištyrimo“, – nurodoma pranešime.

Ikiteisminiam tyrimui vadovauja, jį organizuoja ir kontroliuoja Vilniaus apygardos prokuratūra.

Kaip skelbė policija, į Vilniaus rajoną, Baraškų kaimą, gruodžio 12-ąją po vidurdienio medikai vyko gavę iškvietimą, jog moteriai sutriko sveikata. Apie 50-ies metų moteris buvo agresyvi, kastuvu apdaužė medikų automobilį bei peiliu puolė medikus ir vėliau atvykusius policininkus, juos sužalojo.

Pareigūnai keliskart panaudojo elektrošoko prietaisą „Taser“, ašarines dujas, tačiau tai nesustabdė moters, todėl vienas policininkų keliskart šovė į moterį, ji nuo sužeidimų mirė.

Dėl įvykio pradėtas ir tarnybinis patikrinimas.Anot prokuratūros, atsižvelgdami į tai, kad šis įvykis sukėlė didelį rezonansą visuomenėje, išsamesnė informacija apie nustatytas reikšmingas aplinkybes bus paskelbta vėliau, kai tai neturės neigiamo poveikio tyrimo sėkmei.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (45)

Nuomonė

Visiškas tarnybų neprofesionalumas, ypač policijos. Kadaise tėvas pasakojo, ką matė Vilniuje apie 1970 metus. Irgi būrys milicininkų negalėjo niekaip nuginkluoti gatvėje kažkokio girtuoklio du peiliu. Pasiėmę ilgą lentą bandė spausti jį prie tvoros, nesigavo, tas vis išlįsdavo. Pro šalį ėjo paprastas kareivis. Praeidamas paprašė milicininkų pasitraukti, išsitraukė cigaretę ir paprašė to pijoko pridegti. Sekundė- ir tas jau buvo nuginkluotas, peilis atimtas...milicininkai liko išsižioję. Panašu, kad nors mūsiškiai ir ginkluoti visokiais tazeriais-mazeriais , dujomis, antrankiais- o moka tik persigandę šaudyti. Gerai , kad neturi automatų- būtų gal visus 50 šūvių suvarę, o ne penkis. Greitukei irgi niekas netrukdė pavažiuoti atgal. Žodžiu, apsijuokė visi.

Tragiška

Baisu, kad ligonė buvo nušauta jos pačios namuose, bet dar baisiau, kai tie, kurie nesugebėjo profesionaliai padėti ligoniui ir dabar kai atsipeikėjo po tuo metu juos ištikusio šoko kaltę verčia nekaltai nužudytai moteriai. Juk ji kai atvyko greitoji išėjusi jų pasitikti neturėjo nei peilio , nei kastuvo ir nebuvo agresyvi. Tik pasakė, kad gal juos kvietė kaimynai. Tai normalu, nes ji pati gi nieko nekvietė ir matyt nežinojo, kad sūnus kreipėsi pagalbos. O paskui kai jie sugrįžo , moteris buvo užsidariusi ir jų neįsileido Ką greitosios ekipažas darė norėdamas patekti į vidų neaišku. Tik aišku, kad moteris pamačiusi netoliese vis dar stovintį greitosios automobilį jau išbėgo su peiliu ir kastuvu. Tai ką ar medikų ekipažas pamatęs ją atbėgančią su peiliu ir kastuvu negalėjo nuvažiuoti, o būtinai turėjo ją erzinti , bėgioti apie mašiną, nupurkšti dujomis. O dabar vaidinti aukas, kad juos moteris galėjo persmeigti kiaurai ar nunešti pusę galvos.

Ričardas

kur ivykio vaizdo irasas,del ko slepiamas nuo visuomenes?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS