Pasieniečiai miške rado ieškotą moterį su kūdikiu | Diena.lt

PASIENIEČIAI MIŠKE RADO IEŠKOTĄ MOTERĮ SU KŪDIKIU

Vilniaus rajone, maždaug už 11 kilometrų nuo Pilaitės, Girulių miške, pasieniečių sraigtasparnis iš oro aptiko ieškotą Rasą Š. su kūdikiu.

„Aptiko du asmenis, asmenys buvo gyvi, perduoti policijai“, – Eltą informavo Valstybės sienos apsaugos tarnybos atstovas Giedrius Mišutis.

Moteris ir vaikas buvo rasti apie 10.20 val., informavo Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariatas.

Jo atstovė Julija Samorokovskaja Eltai sakė, kad mama ir kūdikis bus perduoti medikų apžiūrai.

„Asmenys sveiki, gyvi ir perduoti medikams,“ – Eltai sakė J. Samorokovskaja.

ELTA primena, kad Vilniuje iš namų Pilaitės rajone išėjusios ir dingusios jaunos moters su trijų mėnesių kūdikiu nuo ankstyvo pirmadienio ryto ieškojo pasieniečių sraigtasparnis, o policija pasitelkė tarnybinius šunis ir termovizorius, į paieškas buvo pasitelkti ir ugniagesiai gelbėtojai.

„Šiuo metu svarbiausia, kad policija rastų mamą su kūdikiu gyvus ir sveikus. Kai tik jie bus rasti, nedelsiant susisieksime su šeima, įvertinsime, kokios pagalbos gali reikėti ir kartu su socialiniais partneriais ją inicijuosime. Iki šiol nebuvome gavę pranešimų, kad šeimai gali reikėti pagalbos, tad paslaugos teikiamos nebuvo. Svarbu žinoti, kad vaikelio susilaukusios mamos dažnai yra itin pažeidžiamos, gali susidurti su emociniais sunkumais ar depresija, tad itin svarbu, kad šalia esantys artimieji pastebėtų šias būsenas, padėtų mamai, nukreiptų pagalbos“, – komentare Eltai teigė Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos Vilniaus miesto skyriaus vedėjas Gedas Batulevičius.

Pasak jo, šiuo metu pagalbą siūlo savivaldybėse veikiantys pagalbos šeimai centrai, nevyriausybinės organizacijos. Galima kreiptis į Krizinio nėštumo centrą, psichinės sveikatos centrą ar kitas psichinės sveikatos stiprinimo paslaugas teikiančias įstaigas, gauti nemokamą psichologinę pagalbą. Vaiko teisių gynėjai taip pat visuomet yra pasirengę padėti, tačiau mes galime tai padaryti tik tuo atveju, jeigu informacija apie galimus šeimos sunkumus mus pasiekė.

„Tad būkime dėmesingi. Pastebėję, kad moters elgesys kinta, pasikalbėkime su ja, patarkime, kas jai galėtų padėti arba net palydėti,“ – Eltai teigė G. Batulevičius.

Kilus klausimams, tarnyba kviečia žmones pasikonsultuoti su vaiko teisių gynėjais skambinant nemokamu tel. 8 800 10 800, taip pat galima rašyti žinutę interneto svetainėje vaikoteises.lrv.lt esančiame pokalbių laukelyje. Pranešti apie vaiko teisių pažeidimą galima artimiausiame vaiko teisių apsaugos skyriuje, užpildant formą Tarnybos interneto svetainėje arba skambinant bendruoju pagalbos numeriu 112.

Rašyti komentarą
Komentarai (36)

Sistema

Kai vyrai tokie , moterys net i miska bega.

Kaunas

Kai debiles, valkatos gimdo tai vaikai vargsai.

Pasiūlymas

Suaugusių žmonių jau neperauklėsi, bet galima nubausti. Siūlau visus nejautrius ir nesusigaudančius kad pogimdyvinė depresija yra liga, kurios specialiai niekas neužsisako, ji ateina nekviesta ir be perspėjimo, nubausti piniginėmis baudomis. Kuo bjauresnis komentaras, tuo didesnė bauda. Pinigys panaudoti Lietuvos gynybos stiprinimui. Nereikės obligacijų spausdinti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS