Pasienyje aptikę kontrabandos VSAT pareigūnai sulaikė ir jos nešiką | Diena.lt

PASIENYJE APTIKĘ KONTRABANDOS VSAT PAREIGŪNAI SULAIKĖ IR JOS NEŠIKĄ

  • 1

Švenčionių rajone pasieniečiai sulaikė beveik 2 tūkst. pakelių kontrabandinių cigarečių ir Vilniaus gyventoją, manoma, atėjusį pasiimti iš Baltarusijos per sieną permestų rūkalų.

Naktį iš ketvirtadienio į penktadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Vilniaus pasienio rinktinės Adutiškio pasienio užkardos pareigūnai vykdė tarnybą Švenčionių rajone prie Adutiškio miestelio. Čia pietiniu miestelio pakraščiu eina siena su Baltarusija.

Po vidurnakčio pasieniečiai, žvalgydami šalia miestelio esančią teritoriją, Baltarusijos pusėje pastebėjo paleistą signalinę raketą. Netrukus patruliuojantys VSAT pareigūnai pamatė nuo valstybės sienos link Adutiškio į skirtingas puses bėgančius du vyrus. Tai pasieniečiams sukėlė įtarimų ir jie nedelsdami ėmėsi veiksmų bėgliams sulaikyti.

Į pagalbą buvo pasitelktos papildomos pajėgos ir tarnybinis vokiečių aviganis Lordas. Apie 50 metrų nuo valstybės sienos šuo aptiko du į juodą polietileną suvyniotus ryšulius su pritvirtintomis petnešomis. Juose buvo 1 997 pakeliai cigarečių „Fest“ su Baltarusijos akcizo ženklais.

Užuodęs bėglio pėdsakus Lordas pasieniečius atvedė prie vienoje Adutiškio gatvių esančio namo. Čia miestelyje patruliavę pasieniečiai jau buvo sulaikę vieną nuo valstybės sienos sprukusį asmenį. Kaip paaiškėjo, tai buvo 46-erių Vilniaus gyventojas. Be to, būdamas pasienio ruože jis neturėjo asmens tapatybę patvirtinančių dokumentų.

Dėl šio įvykio vilniečiui pradėta administracinė teisena. Už akcizais apmokestinamų prekių gabenimą pažeidžiant nustatytą tvarką jam gresia bauda nuo 5200 iki 6000 eurų. Šią bylą nagrinės teismas.

Taip pat už Pasienio teisinio režimo taisyklių pažeidimą, t. y. buvimą pasienio ruože be dokumentų, jam bus skirta bauda nuo 40 iki 90 eurų.

Pasieniečiai po apklausos vyrą paleido įteikę jam šaukimą atvykti į teismą. Cigaretės saugomos Adutiškio pasienio užkardoje.

GALERIJA

  • Pasienyje aptikę kontrabandos VSAT pareigūnai sulaikė ir jos nešiką
  • Pasienyje aptikę kontrabandos VSAT pareigūnai sulaikė ir jos nešiką
  • Pasienyje aptikę kontrabandos VSAT pareigūnai sulaikė ir jos nešiką
VSAT nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Demesio

Gero advokato ir 40€ bauda, daugiau nieko.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS