Policija atlieka tris ikiteisminius tyrimus dėl incidentų per LGBTIQ eitynes Vilniuje | Diena.lt

POLICIJA ATLIEKA TRIS IKITEISMINIUS TYRIMUS DĖL INCIDENTŲ PER LGBTIQ EITYNES VILNIUJE

Vilniaus pareigūnai atlieka tris ikiteisminius tyrimus dėl incidentų per birželio pradžioje sostinėje vykusias LGBTIQ eitynes.

„Trečiajame policijos komisariate vykdomi du ikiteisminiai tyrimai dėl viešosios tvarkos pažeidimo, dėl fizinio skausmo ar nežymaus sveikatos sutrikdymo, kreipėsi ir Šeimų sąjūdžio narys, ir eitynių dalyvis“, – teigė policijos atstovas Tomas Bražėnas.

Viename iš tyrimų pareigūnai taip pat prašo visuomenės pagalbos atpažįstant galimai nuo LGBTIQ eitynių dalyvio nukentėjusį vyrą.

Konfliktas tarp eitynių dalyvio ir Lietuvos šeimų sąjūdžio nario kilo LGBTIQ renginio pradžioje, kai tuo pačiu metu Katedros aikštėje Vilniuje vyko Lietuvos šeimų sąjūdžio ir Krikščionių sąjungos taikios protesto akcija.

LGBTIQ eitynių dalyvis, anot pareigūnų, viešoje vietoje įžūliu elgesiu, grasinimais, piktybiškai tyčiodamasis demonstravo nepagarbą organizuojamos protesto akcijos dalyviams bei aplinkiniams žmonėms.

Tas pats žmogus vėliau Odminių skvere sukėlė muštynes, kai nenustatytos tapatybės vyras, vairuojantis dviratį, nuo grindinio pakėlė vaivorykštės spalvų vėliavą.

Trečiasis tyrimas atliekamas dėl kurstymo, kai buvo bandyta padegti LGBTIQ vėliavą.

Pats vyras BNS nurodė jokios vėliavos nedeginęs, o atlikęs performansą „Spalvos sušildo“, kurio metu sudegintos „keturios skirtingų dydžių spalvotos juostos, susumavus 11 spalvų“.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

skaitytojas

Reiktu pacia Policija patraukti baudzemon atsakomyben ,,uz propogavima pid.era.stijai nepilnameciu akivaizdoje ...o pace bukalaure y kalejima kartu su Simonko ,,,kad naturalei daugintusi tamsoje , bet ne gatveje ,,,nes uz dauginimasi gatveje ar kaip cia ? viesoje erdveje ,, yra baudzekas ,,,

Anonimas

INCIDENTAS PAČIOS EITYNĖS

liaudis myli vada, o vadas b.y.b.i deda

pritariam. zudyti
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS