Policija skelbia prevencinę akciją „Mažink greitį – pažink Trakų rajoną“ | Diena.lt

POLICIJA SKELBIA PREVENCINĘ AKCIJĄ „MAŽINK GREITĮ – PAŽINK TRAKŲ RAJONĄ“

  • 0

Įsibėgėjant vasaros sezonui, vaizdingos Trakų rajono vietovės pritraukia vis daugiau lankytojų iš visos Lietuvos ir užsienio. Trakų rajono ir miesto svečiai dažniausiai atvyksta ir keliauja automobiliais. Policijos pareigūnai pastebi, kad toli gražu ne visi transporto priemonių vairuotojai laikosi Kelių eismo taisyklių. Dažniausias pažeidimas – nustatyto greičio viršijimas. Šis pažeidimas, ypatingai šalia magistralinių kelių esančiose gyvenvietėse, kelia didelę grėsmę sveikatai ir gyvybei ne tik pačiam vairuotojui ir keleiviams, bet ir kitiems eismo dalyviams.

Vilniaus apskr. vyriausiojo policijos komisariato Trakų rajono policijos komisariato pareigūnai liepos 1-2 d. kelyje Vievis-Trakai, Bražuolės gyvenvietėje, vykdė greičio kontrolės priemonę  mobiliuoju greičio matuokliu, liaudyje pramintu „trikoju“.

Per du pusdienius buvo užfiksuota net 280 greičio viršijimo atvejų. Dešimtis vairuotojų gyvenviete skriejo daugiau 100 kilometrų per valandą greičiu ‒ jiems kuriam laikui teks atsisveikinti su teise vairuoti transporto priemonę. Policijos pareigūnai, tęsdami prevencinę priemonę, liepos 2 d. apie 19 val. šalia Trakų sustabdė automobilį „Nissan“, kurio vairuotoja į alkoholio matuoklį įpūtė 0,44 prom. Pradėta administracinė teisena, už šį pažeidimą jai gresia bauda nuo 800 iki 1 100 eurų ir teisės vairuoti transporto priemonę atėmimas nuo 1 metų iki 1 metų ir šešių mėnesių. Tą patį vakarą, apie 21 val., Trakuose buvo sulaikytas BMW vairuotojas, kuris dviem pūtimais į alkoholio matuoklį įpūtė 1,72 prom. ir 1,62 prom. 23 metų vyrui pradėtas ikiteisminis tyrimas. Jis praras teisę vairuoti transporto priemonę, be to, jam dar gresia ir bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki 1 metų bei transporto priemonės konfiskavimas.

Trakų rajono policijos komisariato pareigūnai liepos mėnesį skelbia prevencinę akciją „Mažink greitį – pažink Trakų rajoną“. Akcijos metu kartu su kolegomis iš sostinės policijos Kelių policijos valdybos visame Trakų rajone intensyviai bus vykdomos ne tik greičio kontrolės prevencines priemones, bet ir chuliganiško vairavimo bei neblaivių vairuotojų kontrolė.

GALERIJA

  • Policija skelbia prevencinę akciją „Mažink greitį – pažink Trakų rajoną“
  • Policija skelbia prevencinę akciją „Mažink greitį – pažink Trakų rajoną“
Lietuvos policijos nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS