Policija tęsia mįslingai dingusios paauglės paieškas: šis atvejis – kitoks nei Kaune | Diena.lt

POLICIJA TĘSIA MĮSLINGAI DINGUSIOS PAAUGLĖS PAIEŠKAS: ŠIS ATVEJIS – KITOKS NEI KAUNE

Policija trečiadienį tęsia dingusios trylikametės paiešką ir tvirtina, kad šis atvejis „neturi nieko bendra“ su panašiu dingimu Kaune.

Kaip BNS trečiadienį nurodė Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovas Tomas Bražėnas, 2010 metais gimusios mergaitės toliau yra „intensyviai ieškoma“.

Policija neteikia informacijos, kokio dydžio pajėgos ieško dingusiosios – anot T. Bražėno, pareigūnų visada skiriama tiek, kiek reikia, dėliojami planai.

„Pareigūnai derinasi vietas, bendradarbiauja su kitomis tarnybomis. Žinau, kad jau vakar bendradarbiavo su priešgaisrine tarnyba“, – nurodė Vilniaus policijos atstovas.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento atstovė Edita Zdanevičienė BNS nurodė, kad trečiadienį ir antradienį dėl mergaitės paieškų ugniagesiai nebuvo kviesti.

„Pirmadienį 22 val. porai valandų buvo kviesti ugniagesiai narai. Jie nuo Žaliojo iki Šilo tilto žvalgė teritoriją, vandenį, ieškojo, bet nieko nerado“, – sakė E. Zdanevičienė.

Pasak T. Bražėno, šiandien bus sprendžiamas klausimas dėl savanorių pasitelkimo į pagalbą, nes buvo sudaryta grupė mergaitei artimų asmenų, kurie norėtų prisidėti prie paieškos.

„Pareigūnai, jeigu nuspręs, kad būtų naudinga, reikalinga, pasitelks. Žinau, kad šiuo momentu patys pareigūnai tikrina tam tikras vietas“, – kalbėjo T. Bražėnas.

Prisimindamas kitą mažametės dingimą metų pradžioje Kaune, jis teigė, kad šie atvejai skiriasi.

Pareigūnai teigia, kad tai nieko bendra neturi su panašiu incidentu, buvusiu Kaune. Visuomenė galėtų būti neįsiaudrinusi.

„Pareigūnai teigia, kad tai nieko bendra neturi su panašiu incidentu, buvusiu Kaune. Visuomenė galėtų būti neįsiaudrinusi. Tai yra truputį kita situacija, vaikas išėjo iš namų, kokie buvo nesutarimai ar kas, kol kas nežinome. Tėvai nerimauja, nes vaikas negrįžta“, – sakė Vilniaus policijos atstovas.

Jo teigimu, problemų su mergaite šeima nėra turėjusi, policija neturi duomenų apie ankstesnius dingimus. Policijai šeima taip pat nežinoma.

Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos Vilniaus skyriaus vedėjas Gedas Batulevičius BNS nurodė, kad anksčiau vaiko teisių gynėjams yra tekę reaguoti dėl galimo vaiko teisių pažeidimo minėtoje šeimoje, kurioje auga ir daugiau vaikų.

„Tuo metu įvertinus situaciją šeimoje, vaiko teisių pažeidimų ir pagalbos poreikis nebuvo nustatytas“, – nurodė G. Batulevičius.

Apie paauglės paiešką Vilniaus policija pranešė antradienį – pareigūnų duomenimis, mergaitė išėjo iš namų pirmadienį ir iki šiol negrįžo. Su trylikamete susisiekti nėra galimybės, jos buvimo vieta nežinoma.

Dingusiosios požymiai: 165 cm ūgio, liekno kūno sudėjimo, pusilgių dažytų oranžinės spalvos plaukų.

Išeidama iš namų nepilnametė vilkėjo rudą striukę su kailiu apsiūtu gobtuvu, mūvėjo kelnes ar džinsus su žvaigždutėmis, avėjo juodus kerzinius batus.

Sausio pradžioje Kaune dingo devynmetė, vėliau paaiškėjo, kad ji galimai buvo pagrobta. Paiešką vykdė šimtai policijos pareigūnų, jiems į pagalbą prisijungė savanoriai iš visos Lietuvos. Mergaitė kartu su 42 metų įtariamu pagrobėju Gediminu Filipavičiumi rasta po dviejų parų intensyvių paieškų.

Rašyti komentarą
Komentarai (15)

Kriaučius

Na ką čia pezat.."Mūsų laikais tokio amžiaus mergaitės su lėlėm žaisdavo". Aha, jo..Nesąmonė - vienos žaisdavo, kitos nežaisdavo. Tik statistika buvo kitokia ar net visai nebuvo (niekas neviešindavo, nes nu ką žmonės pagalvos).

elena

o cia tai paukstyte prisidaziusi plaukai dazyti kur ziuri motina kad tokiai nepilnametei leidzia tokius dalykus nieko palakstys ir pati sugrys matosi kas per paukstis

pzdc

issidazius, plaukai iskarpyti. drauge viska tikrai zino gali neslept. musu laikais dar tokio amziaus mergaites su lelytem zaisdavo o cia dabar kas. negeda tevam vaikui telefono neduot? gal patys tevai ja kazkur pakiso. dar jeigu valstybine mokykla tai tada is vis neturiu zodziu. cia labiau geda o ne baisu. jei ji kadanors sugris, jos santykiai su visais pazystamai bus susikti. seimos geda. gal ir subernais laksto kaip tokiai
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS