Policijos akiratyje – ne tik mitinguotojai aikštėje: tikrinamas į Vilnių įvažiuojantis transportas | Diena.lt

POLICIJOS AKIRATYJE – NE TIK MITINGUOTOJAI AIKŠTĖJE: TIKRINAMAS Į VILNIŲ ĮVAŽIUOJANTIS TRANSPORTAS

  • 1

Penktadienį Vilniuje ir jo apylinkėse dirba gausios policijos pareigūnų pajėgos. Tikrinamas ir į Vilnių įvažiuojantis transportas. 

Internautai popiet dalijosi nuotraukomis, kuriose matyti kelyje Kaunas-Vilnius patruliuojantys policijos pareigūnai.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vyresnysis specialistas Tomas Bražėnas portalo žurnalistams patvirtino apie minėtoje vietoje vykdomą automobilių patikrą.

„Ten yra dalis pajėgų. Pareigūnams yra pavesta pasirinktinai tikrinti tam tikrus autobusus, sunkiasvorius automobilius. Sostinės policijos vadovas rytiniame pasisakyme informavo apie tai, kad žmonės nenustebtų. Čia viskas susiję su renginiu“, – situaciją komentavo T. Bražėnas.

„Tuo pačiu ir blaivumą patikrina, jeigu yra įtarimai. Bet kažkokių konkrečių pažeidimų bet jau šiam momentui nebuvo nustatyta“, – teigė policijos atstovas.

T. Bražėno duomenimis, pareigūnai iki šiol neapgręžė nė vieno automobilio.

Policijos atstovas teigė, kad greičiausiai policijos pareigūnai transporto priemones tikrins tol, kol vyks mitingas. „Reikėtų pasitikslinti, bet manau, kad buvo numatytos pajėgos tol, kol vyks renginys, nes leidimas išduotas renginiui iki 16 val., tai vieni pavėlavę gal vėliau atvažiuoja, kiti anksčiau. Manau, kad dalis pajėgų turėtų ten likti, ryte turbūt jos labiau buvo sustiprintos, kai važiavo pagrindinis automobilių srautas“, – situaciją komentavo T. Bražėnas.

Vilniaus policijos išplatintame pranešime informuojama, kad patikros postuose nustatyta keturiolika administracinių nusižengimų už Kelių eismo taisyklių (KET) pažeidimus (saugos diržų nesegėjimas, transporto priemonės be atliktos techninės apžiūros, neapdraustos privalomuoju draudimu), pradėtas vienas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 259 straipsnio 1 dalį (Neteisėtas disponavimas narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti).

„Norime paneigti viešoje erdvėje pasirodžiusią informaciją, kad ne visi į sostinę vykę autobusai su žmonėmis buvo įleisti. Visiems autobusams leista įvažiuoti į Vilnių, nė vienas jų nebuvo apgręžtas“, – rašoma pranešime.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

Landzbergio fasistinis rezimas labai bijo liaudies. Duok landzbergio stribui i kopke.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS