Policijos įspėjimų dėl galimybių paso neišgirdo: tyrimas pradėtas ir septyniolikmetei | Diena.lt

POLICIJOS ĮSPĖJIMŲ DĖL GALIMYBIŲ PASO NEIŠGIRDO: TYRIMAS PRADĖTAS IR SEPTYNIOLIKMETEI

  • 24

Vilniuje šeštadienį pareigūnams įkliuvo du asmenys, mėginę pasinaudoti svetimais galimybių pasais, nepaisant dar tą pačią dieną paskelbtos informacijos apie gresiančią baudžiamąją atsakomybę už tokias veikas.

Apie 16 val. 8 min. Pergalės gatvėje, 1978 metais gimęs vyras parduotuvės apsaugos darbuotojui pateikė 1977 metais gimusio kito asmens vardu išduotą galimybių pasą, praneša Vilniaus apskrities policija.

Apie 20 val. 10 min. Ozo gatvėje, septyniolikmetė mergina prekybos centro apsaugos darbuotojui pateikė kito, 2006 metais gimusio, asmens vardu išduotą galimybių pasą.

Abiem atvejais pradėti ikiteisminiai tyrimai.

Policija šeštadienį ryte surengtoje spaudos konferencijoje pranešė, kad penktadienį atliko patikrinimus visoje šalyje ir buvo pradėti 38 ikiteisminiai tyrimai dėl naudojimosi svetimu galimybių pasu. Šeši iš jų buvo pradėti Vilniaus apskrities policijos, 13 – Kauno, o dešimt – Klaipėdos.

Beveik 200 pareigūnų per akciją patikrino apie 11,7 tūkst. asmenų.

Policija įspėjo, kad bausmės laukia ir tų gyventojų, kurie jų turimus galimybių pasus suteikia pasinaudoti potencialiems pažeidėjams.

Rašyti komentarą
Komentarai (24)

Tam valdžiai

Tai yra dokumentas už jo klastojimą tenka atsakomybė.Valdžia nepriiminėja sprendimų todėl,kad jiems patinka.Nutarimų reikia laikytis,o ne kas šauna į gslvą,mes juk gyvenam dar vis pademijos salygomis.

Anonimas

griaucia sodint

ko cia skundziates ir rekaujat

pasiskiepikit ir nereiks jokiu pasu,nebent jau zmogaus sveikata tikrai NEPRIIMA skiepu,tokiu mazuma,jie turetu pazyma.PANDEMIJA visame pasauly netik MUSU LIETUVELEJE,taip kad bukit protingi patys ir valdziazmogiems nereiks daryt nesamoningu veiksmu...As sios valdzios ,,darbu''irgi nepatenkintas,bet ka padarysi,ka issirinkom ta turim,PREZIDENTAS irgi skystokas...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS