Politinės korupcijos byloje liudija „MG Baltic“ savininkas D. Mockus | Diena.lt

POLITINĖS KORUPCIJOS BYLOJE LIUDIJA „MG BALTIC“ SAVININKAS D. MOCKUS

Galimo politikų papirkinėjimo ir prekybos poveikiu bylą nagrinėjantis Vilniaus apygardos teismas pirmadienį apklaus koncerno „MG Baltic“ savininką Darių Mockų ir teisininką Romaną Raulynaitį.

Jie liudys apie savo bendravimą su politikais ir pareigūnų fiksuotą bylai svarbią vakarienę 2015 metų žiemą, per kurią, įtariama, byloje kaltinamas buvęs Liberalų sąjūdžio pirmininkas Eligijus Masiulis su kitu kaltinamuoju, buvusiu koncerno viceprezidentu Raimondu Kurlianskiu susitarė dėl kyšio.

Susitikime viename Vilniaus restoranų dalyvavo D. Mockus, R. Kurlianskis, R. Raulynaitis, E. Masiulis ir kitas byloje kaltinamas liberalas Gintaras Steponavičius.

Bylos tyrėjai įtaria, kad E. Masiulis dėl kyšio su R. Kurlianskiu susitarė išėję parūkyti. Jų pasikalbėjimo pareigūnai nefiksavo, nors įrašė pokalbius prie stalo restorane.

Buvęs „MG Baltic“ viceprezidentas per apklausas neatsakė, apie ką kalbėjosi su buvusiu liberalų lyderiu lauke. E. Masiulis teigė, kad su R. Kurlianskiu susitarė dėl paskolos, o G. Steponavičius tyrėjams tikino, jog politikas džiaugėsi sutaręs dėl 50 tūkst. eurų paramos Liberalų sąjūdžiui, rašė naujienų portalas delfi.lt.

Grįžę iš lauko politikai ir verslininkai dar aptarė 2016 metų Seimo rinkimus, E. Masiulis „MG Baltic“ savininkui taip pat perdavė prezidentės Dalios Grybauskaitės nepasitenkinimą, kad koncerno valdoma žiniasklaidos grupė kišasi į generalinio prokuroro skyrimo procedūrą, rodo bylos medžiaga.

D. Mockus yra sakęs, kad teisėsauga savo tyrimo metodais demonizavo verslą ir politines partijas.

Jo apklausa vyks pirmadienį popiet, R. Raulynaitį apklausti planuojama ryte.

Politinės korupcijos byloje buvęs koncerno viceprezidentas R. Kurlianskis kaltinamas kyšių davimu politikams už naudingų sprendimų priėmimą.

Byloje taip pat kaltinami E. Masiulis, buvęs Seimo narys liberalas Šarūnas Gustainis ir eksparlamentaras, buvęs „darbietis“ Vytautas Gapšys. Seimo narys G. Steponavičius kaltinamas piktnaudžiavimu, nesant kyšininkavimo požymių.

Kaltinimai byloje oficialiai pateikti ir pačiam koncernui „MG Baltic“, Darbo partijai bei Liberalų sąjūdžiui.

Nė vienas iš kaltinamųjų savo kaltės nepripažįsta, jie sako, kad teisėsaugos tyrimas vykdytas tendencingai.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Ernestas.

Tai čia, tai byla kai adatos ieškoma maiše. Tada pykti ir pyktinosi labai Adamkus. Būtų nebuvęs prezidento pareigose. Būtų buvęs ieškojęs smalos pragare virti. Taip ir virs virdamas smalą pragare maišydamas. Kiek atsimenu paskui buvo tyliai prieita prie Marcinkevičių. Žilvinas skyrybos, Mindaugas teismai. Gintaras Baltarusija. Dabar Mindaugo loterija, vaginama. Įdomiausia kai Ernesto numarinsime mes tavę, o paskui užpulsime ir dėl neapykantos sukišime į per gydymo įstaigas ir galu gale organizuosime pagal LR BK 231, 145, mano adresu, mano sąskaita. Subankrotinus Lietuvos Respubliką. Vadinu tai Lietuvos Respublikos išdavikai. Visas sąrašas yra, mano adresu, mano sąskaita. Šituos papuolusius organizatorius, Kauno vpk Darius Žukauskas, Mindaugas Baršys, bus nežinomi, o sekralinius nusikaltimus ir segregacinius, tiek stt, vsd, (-:, pradėkite medžioti. Šiai dienai ūmėjimai asmenims prasideda. Pradėkite nuo lito reformų. Všį Ernmar Respublika

SUSIJUSIOS NAUJIENOS