Pradėtas tyrimas dėl sovietų agresijos neigimo Sausio 13-ąją | Diena.lt

PRADĖTAS TYRIMAS DĖL SOVIETŲ AGRESIJOS NEIGIMO SAUSIO 13-ĄJĄ

Teisėsaugos pareigūnai atlieka ikiteisminį tyrimą dėl sovietų agresijos neigimo 1991 metų sausio 13-ąją.

Tyrimas pradėtas gavus informaciją apie lietuvių kalba knygos formatu išleistą leidinį, kuriame, kaip įtariama, tikrovės neatitinkančiais teiginiais viešai neigiama ir tendencingai interpretuojama sovietų agresija, ketvirtadienį pranešė Generalinė prokuratūra.

Ikiteisminį tyrimą dėl viešo pritarimo tarptautiniams nusikaltimams, SSRS ar nacistinės Vokietijos nusikaltimams Lietuvai ar jos gyventojams, jų neigimo ar šiurkštaus menkinimo organizuoja Vilniaus apygardos prokuratūra.

Tyrime atliekami būtini procesiniai veiksmai, atliktos kratos. Per jas rasti ir paimti svarbūs tyrimui daiktai, laikmenos bei dokumentai. Įtarimai šiuo metu niekam nepateikti.

„Autorius yra ne Lietuvos Respublikos pilietis ir ne Lietuvos gyventojas. Šioje pradinėje tyrimo stadijoje prokuratūra nesutinka ir negali viešinti detalesnės informacijos“, – BNS sakė Generalinės prokuratūros atstovė Elena Martinonienė.

Pasak jos, knygoje neigiama, ką Lietuvos teismai pripažino įrodymais dėl kruvinųjų įvykių. Vienoje Sausio 13-osios byloje teismas sprendimą priėmė dar 1999 metais, kitą šiuo metu nagrinėja Vilniaus apygardos teismas.

Sulaikytų asmenų tyrime nėra.

Už sovietų agresijos neigimą įstatymas numato baudą arba laisvės apribojimą, arba areštą, arba laisvės atėmimą iki dvejų metų.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Taigi

Tiesa dar pakelyje.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS