Trakų rajone išgelbėtas skendęs vyras | Diena.lt

TRAKŲ RAJONE IŠGELBĖTAS SKENDĘS VYRAS

Antradienį ugniagesiams pavyko išgelbėti dar vieną ant trapaus ledo vaikščiojusį ir skendusį žmogų – Trakų rajone išgelbėtas vyras.

9.54 val. Bendrajame pagalbos centre (BPC) skubiosios pagalbos tarnybų ryšio numeriu 112 gautas pranešimas, kad Trakų seniūnijoje, Gratiškių kaime, Gilušio ežere, skęsta žmogus.

Apie nelaimę pranešė įvykio liudininkas.

„Trakų priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos ugniagesiai pirmieji suskubo į įvykio vietą. Atvykę už 130 metrų nuo kranto jie rado ežere įlūžusį vyrą, jis laikėsi virš vandens, įsikibęs į eketės kraštą. Ugniagesiams pavyko rogėmis pasiekti skęstantįjį. Vyras iškeltas ir krante perduotas medikams“, – BNS sakė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento atstovė Edita Zdanevičienė.

Ugniagesiai įspėja, kad ledas yra visiškai nesaugus – Trakų rajone, Daugirdiškių kaime esančiame Monio ežere, pirmadienį paskendo vyras.

Ledas jau visiškai nesaugus, į nelaimės vietą žmonių gelbėti atvykusiems ugniagesiams reikia rūpintis ir savo saugumu – ledas jų akyse aižėja, skyla.

Dar du paauglius Jonavos rajone, Rukloje, pirmadienio pavakare išgelbėjo ugniagesiai ir kariai.

Tądien ugniagesiams pavyko išgelbėti ir Vilniaus rajone, Paberžės seniūnijoje, Glitiškių kaime, Širvio ežere po ledu įlūžusį žveją.

Pirmadienio pavakare Biržų ugniagesiai gelbėjo Apaščios upėje ties Žemaitės gatve į vandenį apvirtus valčiai įkritusius du vyrus.

Juos iki kolegų atvykimo ištraukė tuo metu ne tarnyboje buvęs Biržų ugniagesys gelbėtojas. Nukentėjusiuosius išsivežė policijos pareigūnai.

„Ledas jau visiškai nesaugus, į nelaimės vietą žmonių gelbėti atvykusiems ugniagesiams reikia rūpintis ir savo saugumu – ledas jų akyse aižėja, skyla. Tik vizualiai atrodo, kad jis tvirtas“, – sakė PAGD atstovė E. Zdanevičienė.

Ledas laikomas tvirtu, jeigu jo storis yra daugiau kaip 7 centimetrai. Toks ledas jau išlaiko žmogų. Tačiau kad jis išlaikytų grupę žmonių, jo storis turi būti ne mažesnis kaip 12 centimetrų.

Tvirtas ledas visada turi mėlyną arba žalią atspalvį, o matinės baltos spalvos arba geltono atspalvio ledas yra netvirtas. Trapus, plonas ledas būna tose vietose, kur jame įšąla medžių šakos, lentos ir kiti daiktai, taip pat arti krūmų, medžių, nendrių. Netvirtas ledas susidaro ir tose vietose, kur įteka upeliukai, vanduo iš gamyklų, yra šaltiniai.

Įlūžus reikia ropštis ant ledo į tą pusę, iš kur žmogus atėjo. Ant ledo užšliaužti reikia plačiai ištiesus rankas, kad padidėtų atramos plotas.

„Pasistenkite kaip galima daugiau krūtine užgulti ledą, paskui atsargiai ant jo iškelti vieną koją, po to kitą. Užšliaužus ant ledo, negalima tuojau pat stotis. Reikia nusiridenti nuo eketės kuo toliau į tą pusę iš kur atėjote, nes ten ledas tvirtesni“, – sako ugniagesiai gelbėtojai.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

Ar jau nuskendo ar dar vis ne ?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS